Mesterne får svømmeundervisning

Da Halvard Hanevold og Frode Estil gjerne ville ha tips om hvordan de utnytter bassengtiden bedre, var ikke tidligere toppsvømmer Lene Jenssen sen om å be.

Video Lenes svømmeskole

– Det der var rumpesvømming, ler Lene Jenssen om Finn Chr. «Finken» Jagges forsøk på butterfly.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lene Jenssen, mesternes mester 2011

Lene Jenssen bader ikke hvis vannet er for kaldt, men NRK.no fikk henne likevel uti bassenget på Kypros.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Selv om deltagerne i «Mesternes mester» gir alt de kan og mer til i konkurransene, betyr ikke det at de ligger på latsiden når de har fritid i huset.

Les også: En av disse blir «Mesternes Mester»

Nett-TV:

Se tidligere sendte episoder av «Mesternes mester 2011» her

Mens noen liker å ta seg joggeturer i solsteken, velger andre å bruke bassenget i hagen til både lek og trening. Deriblant Halvard Hanevold, Frode Estil, Finn Chr. Jagge og Trine Haltvik, som gjerne ville ha tips fra tidligere toppsvømmer Lene Jenssen om hvordan de kunne forbedre svømmeteknikkene sine.

Og 53-åringen holdt gjerne svømmeskole for de andre toppidrettspensjonistene, selv om det er 30 år siden hun selv hadde vannet som arbeidsplass. (Se video i toppen av artikkelen.)

Imponerte

– De var veldig mottagelige for instruksjonene mine, så det var tydelig at de alle hadde drevet idrett på høyt nivå tidligere, forteller Lene Jenssen lattermildt til NRK.no.

Hun forteller at spesielt tidligere skiskytter, nå sportskommentator i NRK, Halvard Hanevold var veldig ivrig etter å få til alt riktig under det improviserte «kurset».

– Halvard imponerte meg. Det gjorde også Frode, som jeg synes lærte seg klippvending veldig fort!

Les også: Ailo Gaup sendt til sykehus med pustevansker under NRK-opptak

Nervøs for konkurransene

Mesternes mester 2011, finken og siren

Heltente under konkurransene til tross: Finken og Siren Sundby kunne også kunsten å slappe av mellom slagene.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

I første program er temaene «blodslit» og «melkesyre», og vi ser at mer eller mindre smårustne idrettsstjerner raskt henter frem igjen konkurranseinstinktet idet første startpistol smeller. Lene Jenssen avslører imidlertid at det ble litt skippertakstrening i to måneder før innspillingen startet, siden hun de siste årene kun har drevet med det hun kaller «kosetrening».

– Det var litt vanskelig å finne tilbake til konkurransefølelsen, når det er 30 år siden jeg la opp. Da er det også vrient å håndtere nervøsiteten som man har før hver konkurranse, innrømmer fredrikstadsvømmeren, som bosatte seg i Sverige for mange år siden.

Les også:

Skal i toppform

For Jenssen har «comebacket» likevel allerede nå gitt mersmak, og 53-åringen forteller at hun har planer om å fortsette med treningen også nå som hun har kommet hjem igjen.

– Trine (Haltvik, journ.anm.) og jeg har bestemt oss for å fortsette treningskjøret hjemme, sånn at når vi møtes på finalefesten til våren, er vi i toppform, lover Lene smilende.

«Mesternes mester» sendes på NRK1 lørdager klokken 19.55.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm