NRK Meny
Normal

Mer pop fra crooner-Christian

Om han crooner aldri så mye på Frelsesarmeens nye juleplate, betyr ikke det at den tidligere A1-stjernen Christian Ingebrigtsen har glemt sine poprøtter.

Christian Ingebrigtsen
Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / SCANPIX

Christian Ingebrigtsen, A1
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Neste vår er han klar med ny soloplate etter debuten «Take Back Yesterday» fra 2003 som lå blant de ti mest solgte platene i Norge i to måneder. Og da har han latt sin avstikker til Nat King Cole- og Frank Sinatra-land ligge.

- Mer voksen nå

- Jeg liker popmusikk, jeg da. Har alltid likte den sterke melodien. Jeg er jo 29 år og er blitt mer voksen jeg også. Den nye plata bærer nok preg av det, sier han til NTB.

Han forklarer at han har hentet mye innflytelse fra en reise han gjorde i USA i fjor.

- Jeg var der i to måneder og skrev låter. Reiste til New York, Los Angeles, Kentucky og Ohio.

Fikk Kentucky Colonel

Kentucky har han et spesielt forhold til. Dit dro han nemlig som utvekslingsstudent og var med i musikaler, talentkonkurranser og konserter.

Før han den gang reiste hjem igjen til Norge, ble han tildelt statens høyeste utmerkelse, Kentucky Colonel, som han deler med navn som Bing Crosby og Winston Churchill.

- Jeg er glad i Nashville-inspirert musikk. Selv om jeg ikke har med steelgitar og fele, så har jeg sans for låtoppbyggingen og håndverket.

Kulturstrøm

  • Franklin begraves i Detroit

    Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

    PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
    Foto: Handout . / Reuters