Mer pop fra crooner-Christian

Om han crooner aldri så mye på Frelsesarmeens nye juleplate, betyr ikke det at den tidligere A1-stjernen Christian Ingebrigtsen har glemt sine poprøtter.

Christian Ingebrigtsen
Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / SCANPIX

Christian Ingebrigtsen, A1
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Neste vår er han klar med ny soloplate etter debuten «Take Back Yesterday» fra 2003 som lå blant de ti mest solgte platene i Norge i to måneder. Og da har han latt sin avstikker til Nat King Cole- og Frank Sinatra-land ligge.

- Mer voksen nå

- Jeg liker popmusikk, jeg da. Har alltid likte den sterke melodien. Jeg er jo 29 år og er blitt mer voksen jeg også. Den nye plata bærer nok preg av det, sier han til NTB.

Han forklarer at han har hentet mye innflytelse fra en reise han gjorde i USA i fjor.

- Jeg var der i to måneder og skrev låter. Reiste til New York, Los Angeles, Kentucky og Ohio.

Fikk Kentucky Colonel

Kentucky har han et spesielt forhold til. Dit dro han nemlig som utvekslingsstudent og var med i musikaler, talentkonkurranser og konserter.

Før han den gang reiste hjem igjen til Norge, ble han tildelt statens høyeste utmerkelse, Kentucky Colonel, som han deler med navn som Bing Crosby og Winston Churchill.

- Jeg er glad i Nashville-inspirert musikk. Selv om jeg ikke har med steelgitar og fele, så har jeg sans for låtoppbyggingen og håndverket.

Kulturstrøm

 • 40 millioner så nyttårskonsert

  Wienerfilharmonikernes konsert som hvert år sendes på NRK første nyttårsdag, gikk i år ut direkte til 42 land og et rekordstort publikum skriver Eurovision Broadcasting Union i et nyhetsbrev.

  Også i år ønsker Wienerfilharmonikerne alle et Godt Nytt År fra den gyldne salen i Musikverein. Dirigent er Christian Thielemann og balletten er koreografert av Andrey Kaydanovskiy
Kommentator i Wien er Arild Erikstad.
 • Utvider populært barnebokunivers

  Jeff Kinneys «En pingles dagbok» har hatt internasjonal suksess. På verdensbasis har bøkene solgt i 200 millioner eksemplarer. Nå kommer forfatteren med en ny serie fra samme univers, der det er Pinglas bestevenn som skriver dagbok, melder NTB.

  Forfatter Jeff Kinney
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Tema
 • Låten som endret synonymordboka

  Sjarmtroll, tøtte, det svake kjønn: dette er noen av ordene oppført som synonymer for «kvinne» i Gyldendals synonymordbok i 1974. Artist Bente Geving forteller hvordan bandet hennes Amtmandens døtre med låten «Synonymordboka» bidro til en endring av dette oppslagsverket. Hør mer i NRK P2s Spillerom.

  Video Amtmandens døtre synger "Rett til Arbeid"