Hopp til innhold

Mener Coachella må døpes om til «Beychella» etter Beyoncés «historiske» konsert

Fans og artistkolleger kaller årets utgave av Coachella-festivalen for «Beychella» etter Beyoncés opptreden lørdag.

Beyoncé

«BEYCHELLA»: Beyoncé er første svarte kvinnelige artist til å være headliner på kjempefestivalen Coachella i California. Hun blir hyllet for en konsert full av overraskelser.

Foto: Kevin Winter / AFP

– Etter i kveld må Coachella bytte navn til «Beychella», sa DJ Khaled under sin konsert etter Beyoncé lørdag kveld.

Og ifølge CNN har årets festival, som blir arrangert i Empire's Coachella Valley i Colorado-ørkenen, nettopp fått kallenavnet «Beychella» etter Beyoncé-konserten.

Slate beskriver 36 år gamle Beyoncés konsert på festivalen som den beste gjennom alle tider. The New York Times' anmelder skriver at Beyoncé er større enn festivalen, og at hun opptrer som ingen andre artister i hennes generasjon.

Variety spør seg om Michael Jackson hadde klart å holde en konsert som denne, og The Guardian skriver at Beyoncé med konserten har skrevet seg inn i historien.

Beyoncé har hittil ikke kommentert hyllesten i sine kanaler i sosiale medier.

Beyonce-fan på Coachella

«BEYCHELLA»: Fans og artistkolleger har kalt årets utgave av Coachella-festivalen for «Beychella» etter Beyoncés konsert på lørdag.

Foto: Kyle Grillot / AFP

Destiny's Child-reunion

Den verdenskjente artisten startet showet som varte i knappe to timer med sangen «Crazy in Love», akkompagnert av et stort brassband.

Beyoncé gjennomførte en rekke sceneskift og fremførte i tillegg til mange av sine hits, også en versjon av «Lift Every Voice and Sing», kjent som de svartes nasjonalsang. Hun spilte også av lydklipp fra en Malcolm X-tale.

– Det minst respekterte mennesket i Amerika er den svarte kvinnen, hørte publikumet på Coachella komme ut av høyttalerne.

– Beyoncé var dristig nok til å gjøre det hviteste arrangementet til en HBCU-reunion (historiske svarte universiteter i USA). Det er ikke uten grunn vi kaller henne for dronning, skriver en som kaller seg Blake på Twitter.

Laster Twitter-innhold

På scenen fikk verdensstjernen besøk av tidligere bandkollegaer i Destiny's Child, Kelly Rowland og Michelle Williams. Sammen sang de slagere som «Say My Name» og «Lose My Breath».

Beyoncé inviterte også ektemannen Jay-Z og søsteren Solange opp på scenen for å synge og danse.

Hyllet

Hun har blitt hyllet av artistkollegaer og i sosiale medier etter konserten. På Twitter ligger det flere tusen tweets under emneknaggen #Beychella.

Youtube ligger flere hundre klipp der fans hyller artistens Coachella-opptreden.

Artisten Adéle har lagt ut tre videoer på Instagram der hun ser på konserten og danser i ekstase foran tv-en.

Beyoncé er første svarte kvinnelige artist til å være headliner på kjempefestivalen Coachella i California.

Artisten skulle egentlig være headliner på konserten i fjor, men måtte avlyse på grunn av at helsemessige årsaker – hun var gravid med tvillinger. Lady Gaga overtok dermed headliner-plasseringen.

I år er Beyoncé headliner sammen med Eminem og The Weeknd.

Beyonce på Coachella
Foto: Larry Busacca / AFP

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP