Mener Coachella må døpes om til «Beychella» etter Beyoncés «historiske» konsert

Fans og artistkolleger kaller årets utgave av Coachella-festivalen for «Beychella» etter Beyoncés opptreden lørdag.

Beyoncé

«BEYCHELLA»: Beyoncé er første svarte kvinnelige artist til å være headliner på kjempefestivalen Coachella i California. Hun blir hyllet for en konsert full av overraskelser.

Foto: Kevin Winter / AFP

– Etter i kveld må Coachella bytte navn til «Beychella», sa DJ Khaled under sin konsert etter Beyoncé lørdag kveld.

Og ifølge CNN har årets festival, som blir arrangert i Empire's Coachella Valley i Colorado-ørkenen, nettopp fått kallenavnet «Beychella» etter Beyoncé-konserten.

Laster Instagram-innhold

Slate beskriver 36 år gamle Beyoncés konsert på festivalen som den beste gjennom alle tider. The New York Times' anmelder skriver at Beyoncé er større enn festivalen, og at hun opptrer som ingen andre artister i hennes generasjon.

Variety spør seg om Michael Jackson hadde klart å holde en konsert som denne, og The Guardian skriver at Beyoncé med konserten har skrevet seg inn i historien.

Beyoncé har hittil ikke kommentert hyllesten i sine kanaler i sosiale medier.

Beyonce-fan på Coachella

«BEYCHELLA»: Fans og artistkolleger har kalt årets utgave av Coachella-festivalen for «Beychella» etter Beyoncés konsert på lørdag.

Foto: Kyle Grillot / AFP

Destiny's Child-reunion

Den verdenskjente artisten startet showet som varte i knappe to timer med sangen «Crazy in Love», akkompagnert av et stort brassband.

Beyoncé gjennomførte en rekke sceneskift og fremførte i tillegg til mange av sine hits, også en versjon av «Lift Every Voice and Sing», kjent som de svartes nasjonalsang. Hun spilte også av lydklipp fra en Malcolm X-tale.

– Det minst respekterte mennesket i Amerika er den svarte kvinnen, hørte publikumet på Coachella komme ut av høyttalerne.

– Beyoncé var dristig nok til å gjøre det hviteste arrangementet til en HBCU-reunion (historiske svarte universiteter i USA). Det er ikke uten grunn vi kaller henne for dronning, skriver en som kaller seg Blake på Twitter.

Laster Twitter-innhold

På scenen fikk verdensstjernen besøk av tidligere bandkollegaer i Destiny's Child, Kelly Rowland og Michelle Williams. Sammen sang de slagere som «Say My Name» og «Lose My Breath».

Beyoncé inviterte også ektemannen Jay-Z og søsteren Solange opp på scenen for å synge og danse.

Laster Instagram-innhold

Hyllet

Hun har blitt hyllet av artistkollegaer og i sosiale medier etter konserten. På Twitter ligger det flere tusen tweets under emneknaggen #Beychella.

Youtube ligger flere hundre klipp der fans hyller artistens Coachella-opptreden.

Artisten Adéle har lagt ut tre videoer på Instagram der hun ser på konserten og danser i ekstase foran tv-en.

Laster Instagram-innhold

Beyoncé er første svarte kvinnelige artist til å være headliner på kjempefestivalen Coachella i California.

Artisten skulle egentlig være headliner på konserten i fjor, men måtte avlyse på grunn av at helsemessige årsaker – hun var gravid med tvillinger. Lady Gaga overtok dermed headliner-plasseringen.

I år er Beyoncé headliner sammen med Eminem og The Weeknd.

Beyonce på Coachella
Foto: Larry Busacca / AFP

Kulturstrøm

 • Fullførte boken om 22. juli-talene

  – Å være med på dette, har vært den største gaven jeg kan gi Hans Kristian, sier Karen Marie Berg i Dagsrevyen på NRK TV. Ap-politikeren Hans Kristian Amundsen var med på å skrive talene som statsminister Jens Stoltenberg holdt i dagene etter terrorangrepene den 22. juli 2011. Talene har blitt beskrevet som noen av de viktigste i Norge. Men han døde før han rakk å fullføre boken om arbeidet sitt. Hans enke, Karen Marie Berg, har gjort boken «Vi er et lite land, men et stort folk. Slik samlet vi Norge 22. juli–22. august» ferdig for ham.

  Karen Marie Berg
  Foto: NRK
 • Hvem skjøt Biggie og Tupac?

  To markante rappere og tidligere kompiser ble skutt og drept med måneders mellomrom. 20 år senere er fremdeles ingen dømt for drapene, og mange spørsmål står ubesvart.

  Amerikansk dokumentar fra 2017. To markante rappere og tidligere kompiser ble skutt og drept med måneders mellomrom. 20 år senere er fremdeles ingen dømt for drapene, og mange spørsmål står ubesvart. (Who Shot Biggie & Tupac?)
 • Bokprosjektet som ble terapi

  Skistjernen Petter Northug har sammen med forfatter Jonas Forsang skrevet boken «Min historie». Der forteller han blant annet om tvangstanker, måneder med mareritt og tendenser til sosial angst. – Jeg kan veldig lite om det aller meste, men til gjengjeld kan jeg mye om å nå mål, reise seg etter nedturer og hvordan man best skal kjempe seg gjennom kamper det føles umulig å overvinne, sier han til NTB om hvorfor han ville lage boken. Prosessen føles i dag som å gå til psykolog, forklarer Northug. I boken avslører han også hvorfor han løy om fyllekjøringen i 2014.

  Petter Northug
  Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Flere kulturnyheter