Melgaard godt mottatt i London

Britene får nå møte kunstneren Bjarne Melgaards kunst for første gang. Tegninger, tekstiler, dukker og en videoinnstallasjon stilles ut i Gallery Sketch i London. Utstillingen er et apropos til den forlengede ungdomstiden: "The End of the Professional Teenager", er tittelen.

Av:

Øystein Heggen

/

Tori Skrede

Grafiker og kunstner Halvor Bodin har samarbeidet med Melgaard om animasjoner, film og bilder til det gigantiske multi-kanals videogalleriet. Melgaard har laget en totalopplevelse, mener samarbeidspartneren.

- En viktig del av utstillingen er bilder som er trykket på stoff. De er som malerier, men består av stoff. Han har samarbeidet med lekeavdelingen i et av de større motehusene og laget noe han kaller leketøy - for voksne og for samlere. Dette er en spektakulæropplevelse, sier Bodin.

Har potensiale

Bjarne Melgaard takker nei til å snakke med journalister.

En del arbeider befinner seg også på Pollock-galleriet i nærheten, som er drevet av amerikaneren Steven Pollock. Sjokk-kunstneren Melgaard, av mange forbundet med nihilisme og black metal, er ikke så kjent i Storbritannia, sier han.

- Britene er navlebeskuende, og fokuset er på noen få superkjendiser som Damien Hurst og Tracy Emin. Men Melgaard har potensiale på de britiske øyer, sier Pollock.

Genial

Blant kunstkritikere og kjendiser i galleriet er det begeistring.

- Jeg synes han er genial. Dette er noe av det mest spennende jeg har sett på lang, lang tid, sier Emma Walentine.

Kunstneren selv dukket til slutt opp. Men, sin vane tro, Bjarne Melgaard gir ikke ofte intervjuer.

- Nei takk, jeg har ikke så mye å si om dette, sier han.

Kulturnytt, NRK P2, 10. november 2003

Kulturstrøm

  • Vant Spellemann for Rnb/Soul

    Ivan Ave har vunnet Spellemannprisen i den nye sjangeren Rnb/Soul for sitt album «Double Goodbyes». Dette ble offentliggjort på StudioP3 i ettermiddag. Ivan Ave, som egentlig heter Evind Øygarden og er fra Vinje i Telemark, har tidligere vært nominert til prisen i kategorien urban.

    Ivan Ave
  • Spellemann til Okay Kaya

    Artisten Okay Kaya er tildelt Spellemann i kategorien Indie/alternativ. Artisten, som egentlig heter Kaya Wilkins, vant for sin plate «Watch This Liquid Pour Itself». Siv Jakobsen, Nils Bech og Das Body var de andre nominerte. Wilkins fikk beskjed om dette i torsdagens episode av Kulturstripa.

Flere kulturnyheter