Mel Smith er død

Den britiske komikeren og regissøren Mel Smith, kjent fra blant annet TV-programmet «Alas Smith and Jones» og Mr. Bean-filmen, døde fredag, 60 år gammel.

Mel Smith er død

Mel Smith var i tillegg til komiker og skuespiller også regissør. Her er han i Haugesund i 1997 for å lansere sin film om Mr. Bean.

Foto: HELGE HANSEN / NTB scanpix

Mel Smith

Smith slet i flere år med dårlig helse og har innrømmet å ha slitt med depresjon og pilleavhengighet. Han døde fredag av et hjerteinfarkt.

Foto: SHAUN CURRY / Afp

Smith ble funnet død fredag morgen i sitt hjem i Nord-London, skriver avisen The Independent. Komikeren, som i flere år har slitt med dårlig helse, døde av et hjerteinfarkt, bekrefter hans agent.

Kjent fjes på norske skjermer

Nordmenn vil kanskje huske Smith best fra den populære komiserien «Alas Smith and Jones», som tidligere ble vist på NRK.

Smith vil også huskes for satireerien «Not the Nine O'Clock News», som han medvirket i sammen med blant andre Rowan Atkinson.

Han var også kjent for sitt samarbeid med komikerkollega Griff Rhys-Jones, som han blant annet lagde «Alas Smith and Jones» med.

– Mel og Griff var et av de største komikerparene. Det er vanskelig å forestille seg at én ikke lenger er blant oss, sier kanalen ITVs TV-direktør, Peter Fincham, i en uttalelse. Fincham jobbet med duoen som produsent på 80-tallet.

Slet med depresjon

Mel Smith var også manusforfatter og produsent, og regisserte dessuten seks filmer i løpet av sin karriere – blant andre «Bean – Den store katastrofefilmen» fra 1997.

Han har innrømmet å ha slitt med depresjon og har vært avhengig av smertestillende, noe som førte til at han endte opp på sykehus i 1999 med alvorlig magesår.

Smiths opptredener på TV-skjermen de siste årene har vært færre. Hans siste rolle var en hotelldirektør i BBC-serien «Dancing on the Edge» tidligere i år.

Nyhetens om Smiths bortgang ble kjent lørdag ettermiddag av den australske forfatteren Kathy Lette, som skrev det på Twitter.

Kulturstrøm

 • Lager tingingsverket til VossaJazz

  Gitaristen Hedvig Mollestad Thomassen får det prestisjefylte oppdraget med å skrive bestillingsverket til neste års festival. Hun sier til NRK at hun nå går i tenkeboksen for å pønske ut format og besetning. Uroppføring blir 13. april 2019.

  Hedvig Mollestad Thomassen
 • Norsk stjerneskudd på Berlinalen

  Den norske skuespilleren Ine Marie Wilmann har gjort sterkt inntrykk på Berlinalens talent-jury, skriver Rushprint. Hennes innsats i rollen som kunstløperen Sonja Henie har gitt henne plass blant ti skuespillere som skal få spesiell oppmerksomhet på den internasjonale filmfestivalen i Berlin i januar. Filmen «Sonja» har premiere på norske kinoer første juledag.

  Laster Twitter-innhold
 • Andsnes Grammy-nominert

  Pianisten Leif Ove Andsnes er nominert i klassen for kammermusikk for plata «The Rite of Spring, Concerto for two Pianos». Plata inneholder verk av Stravinskij for firhendig piano. De andre to hendene tilhører Marc-André Hamelin.

  Leif Ove Andsnes