NRK Meny
Normal

Medier og minoriteter

Hvorfor skal innvandrere velge NRK eller andre norske kanaler når de får hjemlandet rett inn i stua via parabolen?

Parabol
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

I denne utgaven av Kurer skal vi snakke om hvordan folk med minoritetsbakgrunn bruker norske medier.

I programmet treffer du familien Naaem Iqbal på Mortensrud i Oslo, seniorrådgiver og forsker på TNS Gallup, Bjarne Kristiansen, høgskolelektor og studieleder ved journalistutdanninga på Høyskolen i Oslo, Anne Fogt, kringkastingsdirektør i NRK, Annika Biørnstad og Kadafi Zaman, reporter i TV2.

Hør Kurer 100: Medier og minoriteter

Ansvarlig for programmet er Ida Jevne.

Kurer NRK P2

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP