NRK Meny
Normal

– Nord-Korea er i finalen i fotball-VM

Flere medier falt for en spøk der en nordkoreansk nyhetsoppleser forteller at landet har nådd finalen i verdensmesterskapet i fotball.

Det er en kjent sak at mediene i Nord-Korea ikke på noen som helst måte er frie. Diktator Kim Jong-Un vet å verdsette god propaganda, noe medier i resten av verden er glade i å skrive om.

Men noen ganger er det ikke nordkoreanerne som står bak.

Flere store internasjonale medier falt for en video på Youtube som viser en nyhetsoppleser fra Nord-Korea som forteller at landet har nådd finalen i verdensmesterskapet i fotball.

The U.K. Metro, Mirror og Toronto Sun var blant mediene som falt for tullevideoen. Noen av avisene har oppdatert sakene sine etter at de fant ut at det hele var en spøk.

Ifølge videoen slo Nord-Korea henholdsvis Japan 7-0, USA 4–0 og Kina 2–0 på vei mot finalen, der de skal møte Cristiano Ronaldos Portugal.

Bildene viser også «høydepunkter» fra kampene, selv om disse ser mistenkelig gamle ut.

Det kan være verdt å nevne at Nord-Korea ikke kvalifiserte seg til årets VM. Finalen, som spilles søndag klokken 21, er mellom Tyskland og Argentina.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP