– Nord-Korea er i finalen i fotball-VM

Flere medier falt for en spøk der en nordkoreansk nyhetsoppleser forteller at landet har nådd finalen i verdensmesterskapet i fotball.

Det er en kjent sak at mediene i Nord-Korea ikke på noen som helst måte er frie. Diktator Kim Jong-Un vet å verdsette god propaganda, noe medier i resten av verden er glade i å skrive om.

Men noen ganger er det ikke nordkoreanerne som står bak.

Flere store internasjonale medier falt for en video på Youtube som viser en nyhetsoppleser fra Nord-Korea som forteller at landet har nådd finalen i verdensmesterskapet i fotball.

The U.K. Metro, Mirror og Toronto Sun var blant mediene som falt for tullevideoen. Noen av avisene har oppdatert sakene sine etter at de fant ut at det hele var en spøk.

Ifølge videoen slo Nord-Korea henholdsvis Japan 7-0, USA 4–0 og Kina 2–0 på vei mot finalen, der de skal møte Cristiano Ronaldos Portugal.

Bildene viser også «høydepunkter» fra kampene, selv om disse ser mistenkelig gamle ut.

Det kan være verdt å nevne at Nord-Korea ikke kvalifiserte seg til årets VM. Finalen, som spilles søndag klokken 21, er mellom Tyskland og Argentina.

Kulturstrøm

  • Første LGBT-film fra Bollywood

    For første gang lar en stor Bollywood-produksjon et forhold mellom to av samme kjønn være kjernen i et kjærlighetsdrama. I et intervju med BBC forteller regissøren at intensjonen var å lage en familiefilm som er med å normalisere homofili. India opphevet i september i fjor en lov som forbyr homofil sex.

  • Klimaprotest mot Londons moteuke

    Demonstranter blokkerte veien inn til flere av London Fashion Weeks arrangementer i dag. Kledd i svart og med banner med påskrift «rebel for life» oppfordrer de motebransjen til å ta miljøansvar og stoppe overforbruk. Aktivistene som tilhører gruppa «Extinction Rebellion» ber moteindustrien snu om og bruke sine krefter i kampen mot klimaendringer.

    Laster Twitter-innhold