NRK Meny
Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mediebransjen

 • Økt pressestøtte til Klassekampen

  Klassekampen kan få over 3,5 millioner kroner mer i
  produksjonstilskudd i år enn i fjor. Det viser prognosen Medietilsynet har utarbeidet etter årets søknader. Det skal fordeles 313 millioner kroner i pressestøtte, på rundt 160 aviser i 2018.

 • Godkjenner ny mediestøtte

  EØS-tilsynet ESA har i dag godkjent en ny tilskuddsordning for norske medier med et årlig budsjett på inntil 30 millioner kroner. Den nye mediestøtten skal etter planen særlig fremme innovasjon og nyskaping i mindre lokalaviser.

 • – Facebook endrer folks nyhetsvaner

  For første gang viser statistikken at færre bruker sosiale medier til å oppdatere seg på nyheter enn tidligere, skriver Harvard-universitetets The Nieman Lab. Ifølge en årlig stor rapport om folks medievaner fra Reuters Institute er det endringer i Facebooks måte å presentere innhold på som har ført til endringen. Blant unge i USA er det 20% færre som sier de oppdaterer seg på nyheter via Facebook i år enn i fjor. Les utdrag fra rapporten her.

Kulturstrøm

 • Kjent rapper skutt og drept i Miami

  Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

  Laster Twitter-innhold