NRK Meny
Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mediebransjen

 • Ny sjef i Klassekampen

  Mari Skurdal overtar som redaktør i Klassekampen etter Bjørgulv Braanen, skriver avisa. Skurdal kommer fra jobben som redaksjonssjef og featureredaktør i avisa.

  Mari Skurdal
  Foto: Siv Dolmen / Klassekampen
 • Går fra P3 til Nyheter

  Redaksjonssjef for TV og utvikling i P3, Håkon Moslet forlater kanalen til fordel for Nyhetsdivisjonen i NRK. – Det har vært utrolig gøy og givende, men nå er oppdraget fullført for min del, sier han.

 • Israel berget ESC-finalen i 2019

  Israel vant Eurovision Song Contest, men det har vært uklart om landets kringkastingsselskap har råd til å arrangere neste års finale. Fristen for å stille en garanti på 125 millioner kroner gikk ut denne uka. Det oppsto debatt i landet da statsministeren ble bedt om å skaffe penger, men like før fristen gikk ut kom pengene.

  Netta Barzilai
  Foto: Jack Guez / AFP
 • BBC tapte men anker ikke

  BBC filmet og navnga Cliff Richard da hjemmet hans ble stormet av politiet i 2014 etter mistake om seksuelle overgrep. Artisten ble aldri arrestert eller tiltalt, og saksøkte selskapet for brudd på privatlivets fred. Richard vant i retten, og det var ventet at BBC ville anke. Men i stedet vil kringkastingsselskapet be Parlamentet vurdere prinsippene for pressefrihet i landet, melder BBC selv.

  Cliff Richard
  Foto: Scanpix, STR
 • Aviser samles for pressefriheten

  Rundt 200 amerikanske aviser og nyhetsbyråer går sammen om å forsvare pressefriheten og stå opp mot president Donald Trumps aggressive karakteristikk av mediene, skriver NTB. The Boston Globe inviterte alle aviser og nyhetsbyråer over hele USA i forrige uke til å publisere en egen leder torsdag 16. august som en motreaksjon på Trumps kritikk av pressen. New York Times har allerede publisert sin lederartikkel.

Kulturstrøm

 • Franklin begraves i Detroit

  Soulsanger Aretha Franklin begraves i hjembyen Detroit i USA fredag 31. august. Franklin døde av kreft, 76 år gammel. I dagene før begravelsen blir båren til Franklin plassert i museet for Afro-Amerikansk historie i Detroit.

  PEOPLE-ARETHA FRANKLIN/
  Foto: Handout . / Reuters