NRK Meny
Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mediebransjen

 • Slutter som redaktør i E24

  Per Valebrokk forlater sjefredaktør-stillingen i E24 til fordel for Petter Stordalens Storm Communication. Valebrokk (46) går til det nystartede Storm Communications, som Petter A. Stordalen og Kruse Larsen står bak. Han blir seniorrådgiver og partner, opplyser Storm Communication i en pressemelding (NTB).

  Per Valebrokk
  Foto: Ole Realf Tangen Vanebo / NRK
 • Norsk 1. plass i pressefrihet

  Norge er det landet i verden hvor pressefriheten står sterkest, ifølge Reporters Without Borders årlige pressefrihetsundersøkelse. USA faller to plasser på listen, fra 43. til 45. plass, under ledelsen av Donald Trump, som blant annet har kalt journalister «fiender av folket». Nederst på lista ligger Nord-Korea. Les rapporten her.

  Laster Twitter-innhold
 • Folk høyrer meir på lokalradio

  Lokalradio får fleire lyttarar, viser nye lyttartal frå Medietilsynet. Samla sett er delen som lyttar til lokalradio 14,3 prosent på landsbasis. Veksten er sterkast i Troms og Finnmark, med ein auke frå 7,4 til 11,7 prosent det siste kvartalet.

 • Skal granske russisk TV-stasjon

  Det britiske medietilsynet skal granske uavhengigheten til den russiske TV-kanalen RT. I en kunngjøring fra det britiske medietilsynet Ofcom heter det at de har åpnet sju nye granskinger av upartiskheten til nyhets- og dokumentarprogrammer i RT.

Kulturstrøm

 • Dom mot tyrkiske journalister

  Minst 13 journalister fra den tyrkiske avisen Cumhuriyet ble dømt for terroranklager i Istanbul i kveld. Tre ble frikjent, ifølge Reuters.

  Tyrkiske journalister i rettsak
  Foto: Yasin Akgul / AFP
 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag.