Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Mediebransjen

 • Blir ny sjefredaktør i Vårt Land

  Bjørn Kristoffer Bore har 20 års erfaring fra Dagbladet, sist som redaksjonssjef i Dagbladet Pluss og konstituert magasinredaktør i Dagbladet. – Bore har tung redaksjonell erfaring og har vært sentral i større omstillingsprosesser og digitaliseringsarbeid, sier styreleder Per Magne Tveiten om ansettelsen, i en pressemelding. Bore starter i jobben i løpet av første halvår i 2019, skriver NTB. Siden Åshild Mathisens avgang i mars, har Religion- og debattredaktør Alf Gjøsund vært konstituert i stillingen.

  Bjørn Kristoffer Bore
  Foto: Adrian Nielsen / Vårt Land / NTB Scanpix
 • Kevin Hart blir Oscar-vert

  Komiker og skuespiller Kevin Hart bekrefter at han har fått det ærefulle oppdraget å være vert for Oscar-utdelingen neste år, melder nyhetsbyrået AFP. Hart overtar etter Jimmy Kimmel, som har hatt jobben i to år. Fjorårets utdeling hadde det laveste seertallet noensinne, og filmakademiet har lovet endringer før den kommende utdelingen. – Å få slutte meg til rekken av legendariske verter som har prydet den scenen, er utrolig, sier Hart, som lover gjøre neste års utdeling spesiell. (NTB)

  Kevin Hart
  Foto: Jordan Strauss / AP
 • Skavlan mistet seere igjen

  Kun 183.000 så ukens «Skavlan» fredag på TV 2, melder Nettavisen. Dermed ble fredagens program det som har hatt minst seertall for Skavlan denne høsten. Til sammenligning så 698.000 «Lindmo» på NRK. Dermed var ikke trenden snudd likevel. Nylig skrev Kampanje at flere seere hadde funnet veien tilbake til TV 2 og fredagsshowet til Skavlan. Da ble det notert 274.000 seere. På det aller meste har «Lindmo» hatt 821.000 seere høst, mot Skavlans 440.000.

 • Mediemeldingen blir utsatt

  Kulturminister Trine Skei Grande (V) har lovet store endringer i mediepolitikken. Men nå er den varslede mediemeldingen ytterligere utsatt, til over nyttår, skriver Kampanje. (NTB)

Kulturstrøm