Hopp til innhold
Oppslagstall
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Medier

  • radiOrakel på randen av å måtte stenge

    – Hvis vi ikke får en økning i inntektsmidler så vil det kanskje medføre at det blir kroken på døren for oss, sier redaktør i radiOrakel, Hanne Rye Hanssen.

    radiOrakel er kjent som den eldste feministiske radiostasjonen i hele verden, og har vært på lufta fra Oslo siden oppstart i 1982. Det gjør at radiokanalen også er en av Norges eldste radiokanaler.

    Men nå kan det snart bli slutt.

    – radiOrakel sliter økonomisk. I lang tid har vi mottatt mindre driftsmidler enn det utgiftene våre er, sier Hanssen.

    De forteller at de søker om mange midler, men får innvilget få. radiOrakel er i tillegg en reklamefri kanal, og får heller ikke inn reklameinntekter.

    I stor grad er de basert på frivillighet og offentlig støtte.

    – Uten flere frivillige styremedlemmer som kan ta i et tak og bedre økonomi får vi det ikke til, sier Hanssen.

    radiOrakel jobber for å utdanne kvinner og minoritetskjønn innen radiojournalistikk og lydteknikk. De skal til enhver tid ha minimum 2/3 kvinnelige medlemmer og 50 % av musikken de spiller skal være vare av eller med kvinnelige musikere og artister.

    RadiOrakel
    Foto: RadiOrakel / RadiOrakel
  • Avisopplaget fortsetter å falle

    For andre året på rad faller avisopplaget, viser tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

    Totalopplaget går tilbake med 0,5 prosent, viser MBLs tall for andre halvår i 2023.

    Det digitale opplaget øker samtidig med 9,5 prosent.

    (NTB)

  • Dansk presseskandale rammer norske aviser også

    En skandale i dansk presse rammer også norske aviser.

    En frilansjournalist har ifølge den danske avisa Kristeligt Dagblad innrømmet plagiat i flere saker han har solgt til dem.

    Ifølge fagbladet Journalisten har frilanseren også skrevet for norske aviser som Aftenposten Innsikt, Vårt Land, Dagbladet og Klassekampen.

    Tre av avisene sier de fagbladet at de er i gang med å avpublisere artikler de har betalt dansken for å skrive.

    Funnene hos den danske avisa handler om sitater som er hentet fra andre medier, og navn og nasjonalitet på oppgitte kilder som skal ha blitt endret.

  • Tek over som ny redaktør i Sunnhordland

    Vidar Hope (40) frå Stord er tilsett som ny ansvarleg redaktør i Mediehuset Sunnhordland på Stord.

    Han har vore konstituert sidan 1. januar, og tek over som ansvarleg redaktør etter Marit Holm. Ho vender no tilbake til Bergens Tidende.

    – Å vera sjefredaktør i Sunnhordland er blant dei mest spennande mediejobbane på Vestlandet. Sunnhordland er ei viktig avis som set dagsorden i regionen, seier han i ei pressemelding.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter