Hopp til innhold

Med havet som madrass

Det er kort vei for tidligere helseminister Ansgar Gabrielsen til jobb, men det er enda kortere vei til havet for å ta et isbad!

Ansgar Gabrielsen og Christian Strand
Foto: NRK

Jeg har kommet meg ned til Aker Brygge i Oslo. Det er 6 minusgrader langs promenaden, og et hundretalls båter ligger langs havnen tildekket av nysnø. Hvert år overvintrer svært mange i båtene sine, og for Gabrielsen var dette en fin måte å både komme nær havet og jobben på.

- Jeg er oppvokst i en båtfamilie. Her har jeg alt jeg trenger og det er fantastisk rolig her ned om kvelden. Ingen støy og flotte naboer.

Han tar meg med rundt i sin 40 fots seilbåt. Presenning har han over båten for å holde råte og kulde ute.

- Her inne er det varmt, jeg kjenner ikke engang at jeg er på en båt, smiler Gabrielsen begeistret før han tar med seg Aftenposten og tusler inn i båten.

5 sesong på Aker Brygge

 

Knut Pedersen og Christian Strand i Pedersens båt
Foto: NRK

 

For Knut Pedersen er det hans femte sesong på Aker Brygge.

_ Jeg måtte gjøre litt research før jeg turde å flytte hit, men så kom jeg i så god kontakt med folk at jeg bestemte at dette var noe for meg. Også kan jeg jo si at jeg bor på Aker Brygge. Damene syns det er stas, sier han. 

For å komme i kontakt med folk som bor der om vinteren eller man selv har lyst hent informasjon fra  www.herbern.no

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.