Hopp til innhold

McCartneys sideprosjekt

Paul McCartney er aktuell med et aldri så lite sideprosjekt.

Paul McCartney

Paul McCartney gir ut plate sammen med Youth fra Killing Joke.

Foto: MICHEL EULER / AP

Det dreier seg om duoen The Fireman som består av McCartney og Youth fra Killing Joke. Mandag 17. november foreligger resultatet av samarbeidet i form av plata «Electric Arguments» der Beatles-legenden har skrevet alle sangene og stått for produksjonen.

Ti års pause

De 13 sangene er spilt inn i løpet av like mange dager og hver låt er skrevet og spilt inn i løpet av en studiodag. Dette er deres tredje studioalbum og kommer etter ti års pause. Den første radiosingelen – «Nothing Too Much Just Out of Sight» – slippes neste uke.

Det er første gang de har med vokal på platene de har gitt ut.

I 1998 ga de ut «Rushes» og debuten kom i 1993 med «Strawberries Oceans Ships Forest».

Donerte låt

Tidligere i år donerte The Fireman en ny låt, «Lifelong Passion», fra «Electric Arguments» til den veldedige organisasjonen Adopt-A-Minefield.

Det nye sporet viser en ny retning for The Fireman, en mer tradisjonell sang med vokal.

– Det høres ut som Arcade Fire i møte med Led Zeppelin, siterte avisa The Times en studiokilde på.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober