Hopp til innhold

McCartney følte seg som en sofa

- Alle i EMI gikk i ett med møblementet. Macca refser sitt gamle plateselskap for å være for kjedelig.

Sir Paul McCartney

Sir Paul McCartney kritiserer sitt gamle plateselskap EMI for å være «kjedelig» og for å ta ham for gitt i et intervju publisert fredag.

Foto: MICHEL EULER / AP

Sir Paul McCartney kritiserer sitt gamle plateselskap EMI for å være «kjedelig» og for å ta ham for gitt i et intervju publisert fredag.

Sur på tidsbruk

McCartney sier til avisa The Times at han også ble frustrert over at det tok så lang tid for EMI å gi ut sanger. Mens han ville ha dem utgitt i løpet av noen uker, beregnet sjefene i selskapet at det ville ta måneder.

- Alle i EMI gikk i ett med møblementet. Jeg var en sofa, Coldplay en lenestol. Og Robbie Williams... jeg tør ikke engang tenke på hva han var... men det viktigste var at jeg følte (at folka i EMI) hadde blitt veldig kjedelige, om du skjønner? Og jeg gruet meg til å treffe dem, sier Beatles-legenden.

«Tredemølle»-tilnærming

Når han blir spurt om hva han mener med kjedelig, svarer han slik: - Vel, fordi jeg kunne gjette meg fram til hva de kom til å si.

Han legger til at han ble frustrert med det han kaller en «tredemølle»-tilnærming fra selskapets side når det gjelder markedsføringen av musikken.

- Du drar et sted, snakker med en million journalister i løpet av en dag og du får alle de samme spørsmålene. Du blir helt nummen i hodet. Så jeg begynte å si til meg selv: «Herre gud, vi må da klare å gjøre noe annet enn dette.»

Ga ut på Starbucks

McCartney brøt med EMI tidligere i år, og ga ut sitt siste studioalbum «Memory Almost Full» på kaffekjeden Starbucks sitt nye plateselskap, Hear Music.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.