McCartney følte seg som en sofa

- Alle i EMI gikk i ett med møblementet. Macca refser sitt gamle plateselskap for å være for kjedelig.

Sir Paul McCartney

Sir Paul McCartney kritiserer sitt gamle plateselskap EMI for å være «kjedelig» og for å ta ham for gitt i et intervju publisert fredag.

Foto: MICHEL EULER / AP

Sir Paul McCartney kritiserer sitt gamle plateselskap EMI for å være «kjedelig» og for å ta ham for gitt i et intervju publisert fredag.

Sur på tidsbruk

McCartney sier til avisa The Times at han også ble frustrert over at det tok så lang tid for EMI å gi ut sanger. Mens han ville ha dem utgitt i løpet av noen uker, beregnet sjefene i selskapet at det ville ta måneder.

- Alle i EMI gikk i ett med møblementet. Jeg var en sofa, Coldplay en lenestol. Og Robbie Williams... jeg tør ikke engang tenke på hva han var... men det viktigste var at jeg følte (at folka i EMI) hadde blitt veldig kjedelige, om du skjønner? Og jeg gruet meg til å treffe dem, sier Beatles-legenden.

«Tredemølle»-tilnærming

Når han blir spurt om hva han mener med kjedelig, svarer han slik: - Vel, fordi jeg kunne gjette meg fram til hva de kom til å si.

Han legger til at han ble frustrert med det han kaller en «tredemølle»-tilnærming fra selskapets side når det gjelder markedsføringen av musikken.

- Du drar et sted, snakker med en million journalister i løpet av en dag og du får alle de samme spørsmålene. Du blir helt nummen i hodet. Så jeg begynte å si til meg selv: «Herre gud, vi må da klare å gjøre noe annet enn dette.»

Ga ut på Starbucks

McCartney brøt med EMI tidligere i år, og ga ut sitt siste studioalbum «Memory Almost Full» på kaffekjeden Starbucks sitt nye plateselskap, Hear Music.

Kulturstrøm

  • Mystisk kunstner avslørt

    En 25 år lang bløff er avslørt.