Det finnes mange typer brød å velge mellom og variasjon er viktig. Bytt ut kneipen med f.eks. bagels, polarbrød, rundstykker eller baguette.
Bruk middagsrestene
Rester av middagen kan bli til fristende matpakker. Det meste kan blandes i en omelett eller pastasalat og begge deler kan lages kvelden i forveien. Lag en dressing til og ha den i et lite beger for seg. Suppe på termos er også mulig.
Variér brødtypene: Bagels, polarbrød og rundstykker er gode alternativer (Foto: NRK)
Grønnsaker i staver er et sunt mellommåltid.
Send gjerne med en dip. Frukten blir også mere innbydene når den kuttes opp. Ananas, kiwi, melon, appelsin og mango holder seg godt. Eple- og pærebåter bør gnis inn med litt sitron for ikke å bli misfarget.
Sett farge på maten!
Salat, spirer, tomat, agurk, paprika og reddiker pynter opp. Vær nøye med innpakningen.
Klissete eller luktende pålegg kan pakkes i små bokser for seg. Porsjonspakkninger med pålegg er også lurt.
Bytt ut smøret med smøreost eller lettmajones. Og ikke vær redd for å legge på godt med magert kjøttpålegg. Ferske frukt-juicer og hjemmelagde smoothies holder seg bedre på termos.
Bruk tid og omsorg på matpakken, legg gjerne med en liten koselig hilsen.
Tre favoritter:
Sandwich med egg, bacon og tomat
Pynt virker: Ville du kastet en slik matpakke i søpla?
2 skiver godt brød
litt salat
1 hardkokt egg
4 skiver tomat
2 skiver stekt bacon
litt majones eller lettmajones
Smør skivene med majones. Legg på salat, egg i skiver,
tomat og bacon. Topp med den siste skiven og del sandwichen i to. Pakk den godt inn.
Polar surprise
Grovt polarbrød
smøreost etter smak
salat
røkt kalkunskinke
tomatskiver
agurkskiver
rødløk i tynne ringer
syltede jalapeños (hvis matpakkespiseren liker det litt sterke)
Tropisk aroma
1/2 ananas
1 mango
1 liten banan
saften av 1 lime
1-1 1/2 dl appelsinjuice
Rens all frukten og skjær den i små biter.
Ha alt i en hurtigmikser og tilsett limesaft og 1 dl appelsinjuice. Kjør til glatt konsistens, spe med mere juice om nødvendig.
Tilrettelagt for nett av Geir Evensen