NRK Meny
Normal

Mat for mannfolk

Her får du oppskriften på skikkelig kraftkost for sultne karer. Grillet svinekotelett med rustikk potetmos og småløk.

Svinekotelett
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Til 4 personer trenger du:

4 stk svinekoteletter

500 gram amadinepoteter

1 bunt vårløk

1 bunt bladpersille

1 stk rød paprika

Ca 10 stk svarte oliven

Ca 200 gram spinat

1 nett delikatesseløk (sølvløk)

Ca 2 dl ekstra virgin olivenolje

Ca 3 dl rødvin

1 dl balsamicoeddik

2,5 dl okseglace

250 gram usaltet smør

50 gram svarte oliven

Slik gjør du:

Kotelettene saltes og pepres. Grill dem på sterk varme til de har fått en fin brun stekeskorpe på begge sider. La kjøttet hvile.

Rødvin og balsamico kokes ned til 1/3 av opprinnelig mengde. Tilsett okseglace og kok videre til du står igjen med 2/3 av væsken. Ta kjelen av platen og pisk rolig inn ca 100 gram usaltet smør. Hold sausen varm (ikke kok).

Paprikaen skrelles med potetskreller og kuttes i terninger. Stekes deretter mør i olje.

Kok potetene møre med skallet på. Knus dem deretter med en gaffel og tilsett ca 2 dl ekstra virgin olivenolje. Ha også i oppskåret paprika, vårløk, oliven og bladpersille. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Skrell delikatesseløkene for det ytterste skallet og stek dem gylden i olje på en stekepanne. Tilsett ca 1 ss sukker. Etter at løken er karamellisert tilsettes ca 1 dl okseglace. Kok dereretter løken på svak varme.

Skyll spinaten og stek den på svak varme sammen med smør og litt salt.