Maskulin georgisk mannssang

Ensemble Giorgi synger i Midt i Musikken på P2. Minikonserten kan du se direkte her på NRK.no i dag kl. 15.03.

Ensemble Giorgio ved elv
Foto: Ensemble Giorgi

Ensemble Giorgi fremfører trestemte folkloristiske mannssanger fra Georgia. Sangerne opptrer i fargerike georgiske nasjonaldrakter.

 

Eldgammel tradisjon

Dette er musikk med et intenst uttrykk som spenner fra det tøffe og maskuline til det lyriske og intime. Sangene stammer fra en eldgammel tradisjon som er overført muntlig fra mester til elev og fra gruppe til gruppe gjennom

Tidligere Gli Scapoli

Petter Simonsen, Svend Waage og Iver Waage møtte hverandre i mannskoret Gli Scapoli og begynte å synge georgisk musikk sammen i 1996. Sammen med sin felles venn og lærer i Georgia, Beka Sebiskveradze fra ensemble Lashari, utgjør de Ensemble Giorgi. Gutta har nettopp vært på turne i Georgia, og skal ha konsert på Spasibar i Oslo fredag. I løpet av turneen i desember besøker de også i Akershus, Telemark og Vestfold.

Se gutta synge kl. 15.03

Ensemble Giorgios hjemmeside

Kulturstrøm

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002. (NTB)

  • Nominert i 8 kategorier

    Spillet «Red Dead Redemption 2» er nominert i alle de åtte kategoriene under prisutdelingen The Game Awards, der årets beste spill skal kåres, melder nettstedet Rockstargames. Utdelingen finner sted i Los Angeles den 6. desember. I følge magasinet Tek.no er det bare «Grand Theft Auto V» som har solgt mer rett etter lansering.

  • Mobbeombud raser mot mobilspill

    Mobilspillet Game of Sultans får mobbeombudet i Buskerud, Bodil Houg, til å se rødt. Hun har sett seg lei på spill som skaper kroppspress blant unge, forteller hun til NRK Nyheter. – At du kan fete opp fiendens damer, for da blir de mindre attraktiv å gifte bort, som en verdi i ditt maktimperium, er hårreisende og imot alt det vi i vårt samfunn prøver å bygge opp, sier hun. Det kinesiske selskapet som står bak utviklingen av spillet har ikke svart på NRKs gjentatte henvendelser.