NRK Meny
Normal

Maskulin georgisk mannssang

Ensemble Giorgi synger i Midt i Musikken på P2. Minikonserten kan du se direkte her på NRK.no i dag kl. 15.03.

Ensemble Giorgio ved elv
Foto: Ensemble Giorgi

Ensemble Giorgi fremfører trestemte folkloristiske mannssanger fra Georgia. Sangerne opptrer i fargerike georgiske nasjonaldrakter.

 

Eldgammel tradisjon

Dette er musikk med et intenst uttrykk som spenner fra det tøffe og maskuline til det lyriske og intime. Sangene stammer fra en eldgammel tradisjon som er overført muntlig fra mester til elev og fra gruppe til gruppe gjennom

Tidligere Gli Scapoli

Petter Simonsen, Svend Waage og Iver Waage møtte hverandre i mannskoret Gli Scapoli og begynte å synge georgisk musikk sammen i 1996. Sammen med sin felles venn og lærer i Georgia, Beka Sebiskveradze fra ensemble Lashari, utgjør de Ensemble Giorgi. Gutta har nettopp vært på turne i Georgia, og skal ha konsert på Spasibar i Oslo fredag. I løpet av turneen i desember besøker de også i Akershus, Telemark og Vestfold.

Se gutta synge kl. 15.03

Ensemble Giorgios hjemmeside

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3