Maskulin georgisk mannssang

Ensemble Giorgi synger i Midt i Musikken på P2. Minikonserten kan du se direkte her på NRK.no i dag kl. 15.03.

Ensemble Giorgio ved elv
Foto: Ensemble Giorgi

Ensemble Giorgi fremfører trestemte folkloristiske mannssanger fra Georgia. Sangerne opptrer i fargerike georgiske nasjonaldrakter.

 

Eldgammel tradisjon

Dette er musikk med et intenst uttrykk som spenner fra det tøffe og maskuline til det lyriske og intime. Sangene stammer fra en eldgammel tradisjon som er overført muntlig fra mester til elev og fra gruppe til gruppe gjennom

Tidligere Gli Scapoli

Petter Simonsen, Svend Waage og Iver Waage møtte hverandre i mannskoret Gli Scapoli og begynte å synge georgisk musikk sammen i 1996. Sammen med sin felles venn og lærer i Georgia, Beka Sebiskveradze fra ensemble Lashari, utgjør de Ensemble Giorgi. Gutta har nettopp vært på turne i Georgia, og skal ha konsert på Spasibar i Oslo fredag. I løpet av turneen i desember besøker de også i Akershus, Telemark og Vestfold.

Se gutta synge kl. 15.03

Ensemble Giorgios hjemmeside

Kulturstrøm

 • Historisk rettssak i bokbransjen

  Gyldendal skuldar Jørn Lier Horst for å selje piratkopiar av bøker han har skrive sjølv. Horst er ueinig. I dag starta rettssaka mellom dei to gigantane. Ifølgje Agnes Moxnes, kulturkommentator i NRK, vil dommen ha stor betyding for den som vinn.

 • Sinnataggen tilbake på plass

  Sinnataggen er tilbake i Vigelandsparken, etter at den lille statuen ble utsatt for hærverk natt til tirsdag 6. april. Skulpturen er restaurert og ble tirsdag plassert tilbake på broen i parken, det melder Kulturetaten i Oslo i en pressemelding.

  Sinnataggen på plass igjen
  Foto: Marte Grette, Vigelandsmuseet
 • Festivalen Findings flyttes

  Findings 2021 flyttes til 10. og 11. september, og går av stabelen på Bislett Stadion i Oslo. Den nederlanske artisten Tiësto er første bekreftede artist.