Martin og Tommy måtte forlate Stjernekamp

To måtte ut da opera sto for tur i årets Stjernekamp, og Martin og Tommy klarte ikke å overbevise publikum på kvelden da høye toner og dramatisk spill var i fokus.

Stjernekamp opera

Martin Halla og Tommy Fredvang måtte reise hjem fra Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

På grunn av en teknisk feil med stemmene i program 2, har det vært en deltaker «for mye» i Stjernekamp. Derfor måtte to artister reise hjem i kveld. Det var Tommy Fredvang og Martin Halla som trakk de korteste stråene.

Tidligere denne uka lot de seg forføre av Carmen, men begge avviser at dette påvirket kveldens resultat.

– Det var ikke Carmen sin skyld, det var bare ukas høydepunkt, sier Tommy til NRK.no.

Både han og Martin fikk skryt av dommerne, og Mona mente det var er naturstridig at en med bart kunne synge så lyst som Martin. Solveig mente Tommy er en ekte tenor, og at han har en vakker klang.

– Det er kjipt å ryke ut, det har vært et eventyr uten like å være med. Det er sinnssykt flinke folk med i alle ledd, sier Tommy.

Begge ser tilbake på Stjernekamp som et opplevelse, og selv om de gjerne skulle vært med videre, er de glade for å ha kommet såpass langt.

– Alt har vært gøy, men rock og rap var morsomst. Det var det jeg fikk til best. Litt synd å ikke være med neste uke, jeg hadde noe bra på gang i gospel, sier Martin.

Starfigther(s) 2015

Knut Erik Østgård synger opera i stjernekamp

Knut Erik Østgård er eneste gjenværende mannlige deltaker i Stjernekamp.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Med Martin og Tommys exit er det bare en mann igjen blant de gjenværende fem deltakere. Knut Erik Østgård må nå alene prøve å bli den første mannlige deltakeren som vinner Stjernekamp. Han har ikke akkurat oddsen med seg, da alle tidligere finalister har vært kvinner.

I starten av sesongen startet de mannlige deltakerne opp det de kalte stiftelsen Starfighters 2015, en forening som skulle kjempe for mannlig seier. Nå er det bare en kriger igjen.

– Starfighters er nå oppløst og ødelagt, så jeg må kjempe alene, sier Knut Erik.

Selv om han synes jentene er en fin gjeng, er det også trist at han er eneste hane i kurven.

– Presset øker nå, men en gammel sirkushest som meg jobber best under press, sier han.

Neste uke er første gang deltakerne skal synge to sjangre på samme kveld, og det er kontrastene heavy metal og gospel.

– Heavy er hjemmebane for meg, men jeg gleder meg også til gospel. Jeg er utrolig heldig som får lov til å leke meg live hver uke, sier Knut Erik.

Lot seg imponere

Etter at artistene hadde vist sine operaferdigheter, kom tre sangere fra Den norske opera og sang et utdrag fra Tryllefløyten, og viste virkelig hvordan det skal gjøres. En av disse var Eli Kristin Hansveen, som selv var deltaker i andre sesong av Stjernekamp.

Den erfarne sopranen ble mektig imponert over de syv deltakerne.

– Jeg er så utrolig imponert over innsatsen og seriøsiteten! Jeg vil bare si gratulerer til alle sammen. De stuper uti med hodet først, og det er herlig, sa hun entusiastisk.

Pauseinnslag i opera i Stjernekamp

Programleder Kåre Magnus var også med i pauseinnslaget fra Tryllefløyten. Tidligere deltaker Eli Kristin Hansveen til venstre.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Kulturstrøm

 • Erik Poppe lager film om Quisling

  Regissør Erik Poppe og filmselskapet Paradox skal lage spillefilm om landssvikeren Vidkun Quisling, og får 18 millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk Filministitutt. Filmen skal ta for seg tiden fra frigjøringen fram til Quisling ble henrettet.

 • En strålende film fra ville vesten

  Kinoklare «First Cow» tar oss til et barskt miljø med nybyggere og pelsdyrjegere i 1800-tallets Oregon. – En nydelig film, med kloke, morsomme og rørende observasjoner av myke menn i Det ville vesten, skriver filmanmelder Birger Vestmo. (Terningkast 6)

  Fra filmen "First Cow"
  Foto: Allyson Riggs / A24 Films
 • Gyldendal ankar lydbok-dom

  Den historiske rettssaka mellom Gyldendal og Jørn Lier Horst enda med at Horst vart frifunnen. No ankar Gyldendal dommen.

  – Vi er ueinig i tingrettens hovudkonklusjonar og anker derfor for å få saka vurdert på nytt, seier administrerande direktør i Gyldendal Norsk Forlag, Arne Magnus.

  Sakas kjerne handlar om Jørn Lier Horst hadde rett til å seie opp lydbokkontrakten med Lydbokforlaget og Gyldendal, for så å spele inn lydbøkene på nytt i eit anna forlag.