Markussen ny Dagbladet-redaktør

John Arne Markussen er ansatt som sjefredaktør i Dagbladet etter Lars Helle.

John Arne Markussen

John Arne Markussen er ny sjefredaktør i Dagbladet. Her fra Årsmøtet i Norsk Redaktørforening i 2003. Til høyre daværende NHO-president Jens Ulltveit-Moe.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det ble kunngjort på et allmøte i avisen torsdag ettermiddag.

John Arne Markussen er i dag konsernsjef og daglig leder i Berner-gruppen, og styreleder for A/S Dagbladet.

– Vi har en godt begrunnet strategi som baserer seg på en erkjennelse av at Dagbladet hører hjemme i løssalgskategorien. Det har vi tydeliggjort de siste par årene. Slagene står hver dag i avisstativene og i oppslutningen på nett, sier den ferske sjefredaktøren til egen avis.

I Dagbladet siden 1977

58-åringen kommer fra Nordkapp i Finnmark, og hadde sitt første engasjement i Dagbladet som sommervikar i 1977.

– Dette er først og fremst et uttrykk for kontinuitet, sier Markussen.

Lars Helle sa tidligere i høst opp jobben som Dagbladets redaktør til fordel for redaktørstillingen i Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ:

(NTB/NRK)

Kulturstrøm

 • Hjertevarmt om å være tenåring

  Komiker Bo Burnhams regidebut «Eighth Grade», handler om generasjon Z og det å vokse opp i et samfunn som er så fokusert på internett. P3s anmelder kaller filmen «varm, morsom og sår » og gir den terningkast fem. Les hele anmeldelsen her.

  Film-Eighth Grade-Free Screenings
  Foto: Linda Kallerus / AP
 • Får Vesaas Debutantpris

  Det er Lars Svisdal som har fått Debutantprisen for sin roman «Seg til inkjes» melder Gyldendal i en pressemelding. Svisdal har fått gode anmeldelser og boken omtales som begynnelsen på et viktig forfatterskap.

 • Britisk debutant fikk krimpris

  Debutanten C.J. Tudor ble under Krimfestivalen tildelt årets Gullkule for sin roman «Krittmannen». Jurymedlemmene Elin Brend Bjørhei, Asbjørn Slettemark og Fredrik Wandrup, er imponerte over nivået på forfatterens første bok skriver Cappelen Damm i en pressemelding.