Markussen ny Dagbladet-redaktør

John Arne Markussen er ansatt som sjefredaktør i Dagbladet etter Lars Helle.

John Arne Markussen

John Arne Markussen er ny sjefredaktør i Dagbladet. Her fra Årsmøtet i Norsk Redaktørforening i 2003. Til høyre daværende NHO-president Jens Ulltveit-Moe.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det ble kunngjort på et allmøte i avisen torsdag ettermiddag.

John Arne Markussen er i dag konsernsjef og daglig leder i Berner-gruppen, og styreleder for A/S Dagbladet.

– Vi har en godt begrunnet strategi som baserer seg på en erkjennelse av at Dagbladet hører hjemme i løssalgskategorien. Det har vi tydeliggjort de siste par årene. Slagene står hver dag i avisstativene og i oppslutningen på nett, sier den ferske sjefredaktøren til egen avis.

I Dagbladet siden 1977

58-åringen kommer fra Nordkapp i Finnmark, og hadde sitt første engasjement i Dagbladet som sommervikar i 1977.

– Dette er først og fremst et uttrykk for kontinuitet, sier Markussen.

Lars Helle sa tidligere i høst opp jobben som Dagbladets redaktør til fordel for redaktørstillingen i Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ:

(NTB/NRK)

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.