Hopp til innhold

Mark Wahlberg: – Jeg skal be for George Michael

Støtter den nyslåtte fengselsfuglen George Michael, men mener at han «må ta seg sammen».

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg har selv vært en bråkebøtte. Som 16-åring sonet han 45 dager i fengsel for ransforsøk og overfall.

Foto: Mario Anzuoni / Reuters

Filmaktuelle Mark Walhberg har gått ut og gitt sin støtte til George Michael, etter at det i går ble klart at popstjernen må sone åtte uker i fengsel.

– Mitt hjerte går ut til alle som sitter i fengsel, særlig for ikke-voldelige lovbrudd, sier Mark Wahlberg i et TV-intervju.

I fengsel som 16-åring

George Michael ble arrestert 4. juli i år, etter at bilen han kjørte krasjet inn i et butikkvindu.

Blodtester viste spor etter cannabis og beroligende medikamenter.

Mark Wahlberg har selv erfaring fra fengsel. Han måtte sone 45 dager etter å ha slått en mann så kraftig at han endte opp med et blindt øye.

– Jeg var 16 år da jeg måtte i fengsel, men han [George Michael, journ, anm.] har blitt tatt av politiet et par ganger. Han må ta seg sammen. Skaffe seg en sjåfør, eller flytte til Amsterdam hvor pot er lovlig, la Walhberg til.

– Kan være bra for karrieren

Selv om det ser dystert ut for George akkurat nå, mener enkelte at fengselsoppholdet vil kunne hjelpe karrieren hans på sikt.

The Telegraph-spaltisten Neil McCormick mener at imaget George Michael etablerte på albumet «Faith» (1987), vil kunne hjelpe stjernen med å vinne tilbake publikums gunst.

(Saken fortsetter nedenfor bildet)

George Michael

George Michael på vei inn i retten i går ettermiddag.

Foto: Reuters


«Faith» markerte Michaels overgang fra flettegenserkledd ungpikeidol til skjeggete barsking med frekk schwung på gitaren.

– Det imaget han etablerte på Faith vil gjennomleve skandalen, fordi det har blitt en pop-prototype, skriver Neil McCormick på Telegraphs nettsider.

I tillegg til fengelsdommen, ble George Michael også fratatt førerkortet i seks måneder.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober