NRK Meny
Normal

Mark Knopfler til Oslo og Bergen

Mark Knopfler er igjen klar for å besøke Norge.

Mark Knopfler

Mark Knopfler gjør to konserter i Norge på turneen i kjølvannet av sin nye plate «Kill To Get Crimson».

Foto: AIJAZ RAHI / AP

Mark Knopfler legger to konserter til Norge i 2008 i forbindelse med turneen for hans nye album «Kill To Get Crimson», som akkurat er kommet ut.

Folkinspirert album

Søndag 20. april neste år opptrer gitarhelten i Oslo Spektrum og 21. april i Vestlandshallen i Bergen. Billettsalget starter 24. september, melder Gunnar Eide Concerts.

«Kill To Get Crimson» er et folkinspirert album med både tradisjonsinstrumenter og vanlige, der Knopfler tok med seg blant andre Guy Fletcher, Glenn Worf og Danny Cummings i studio.

Bedre hver for seg

Knopflers nye album er hans solooppfølger av «All The Roadrunning» fra i fjor, som han og Emmylou Harris gjorde sammen, men der Knopfler skrev flesteparten av låtene. Den solgte 70.000 eksemplarer i Norge.

Sist gang Mark Knopfler var i Norge var sammen med nettopp Emmylou Harris i Oslo Spektrum i 2006. Den gangen mente vår anmelder at de klarte seg bedre hver for seg .

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.