Mark Knopfler til Oslo og Bergen

Mark Knopfler er igjen klar for å besøke Norge.

Mark Knopfler

Mark Knopfler gjør to konserter i Norge på turneen i kjølvannet av sin nye plate «Kill To Get Crimson».

Foto: AIJAZ RAHI / AP

Mark Knopfler legger to konserter til Norge i 2008 i forbindelse med turneen for hans nye album «Kill To Get Crimson», som akkurat er kommet ut.

Folkinspirert album

Søndag 20. april neste år opptrer gitarhelten i Oslo Spektrum og 21. april i Vestlandshallen i Bergen. Billettsalget starter 24. september, melder Gunnar Eide Concerts.

«Kill To Get Crimson» er et folkinspirert album med både tradisjonsinstrumenter og vanlige, der Knopfler tok med seg blant andre Guy Fletcher, Glenn Worf og Danny Cummings i studio.

Bedre hver for seg

Knopflers nye album er hans solooppfølger av «All The Roadrunning» fra i fjor, som han og Emmylou Harris gjorde sammen, men der Knopfler skrev flesteparten av låtene. Den solgte 70.000 eksemplarer i Norge.

Sist gang Mark Knopfler var i Norge var sammen med nettopp Emmylou Harris i Oslo Spektrum i 2006. Den gangen mente vår anmelder at de klarte seg bedre hver for seg .

Kulturstrøm

  • Har kjøpt Trump Baby-ballongen

    Britisk museum vil stille ut den berømmelige kjempebabyballongen som etterligner Donald Trump. Den seks meter høye ballongen ble et symbol under protestmarsjer mot Trump i hans regjeringstid. Den ble først luftbåren i London i 2018. Ballongen er kjøpt inn av museet til sin samling viet protestbevegelser.

    En seks meter stor Trump-baby har fått tillatelse av borgermesteren til å sveve over parlamentet i London