Mark Gordon lager nye «Narnia»-filmer

Filmprodusenten Mark Gordon har kjøpt rettigheter til «Chronicles of Narnia: The Silver Chair», og avslører at det kommer flere Narnia-filmer.

Narnia

ASLAN: Filmene om løven Aslan og resten av Narnia-universet ble store kassasuksesser for Disney og Fox. Filmene spilte til sammen inn over 13 milliarder kroner.

Foto: Walt Disney

Legenden om Narnia: Reisen til det ytterste hav

NUMMER TRE: Den tredje filmen om Narnia, Reisen til det ytterste hav, fikk ikke like gode anmeldelser som de to foregående. Disney laget de to første, og Fox den siste.

Foto: 20th Century Fox / Filmweb

C.S. Lewis' populære bøker om eventyrlandet Narnia fikk nytt liv da filmen «Løven, heksa og klesskapet» kom ut i 2005. Filmen ble en hit, og ytterligere to filmer kom på kino i 2008 og 2010.

Disney laget de første to filmene, før Fox tok over og laget den siste. Disse ble suksesser, og spilte inn over 13 milliarder kroner til sammen.

Siden gang har vi hørt lite om eventuelle filmatiseringer av bøkene, til tross for at det finnes hele sju bøker å lage film av.

Nå skal et spleiselag bestående av Tristar Pictures, Eone og produsenten Mark Gordon få liv i Narnia igjen. De har kjøpt rettigheter til boka som på norsk heter «Sølvstolen», og er den fjerde i rekken. Det skriver Hollywood Reporter.

Det er The Mark Gordon Company som kommer til å produsere og lage selve filmen, mens Sony tar seg av distribusjon. Mark Gordon er en kjent tv- og filmprodusent, som tidligere har jobbet med store titler som «Saving Private Ryan», «The Day After Tomorrow» og «2012».

Flere bransjenettsteder skriver at teamet har planer om å lage flere Narnia-filmer. Regissørstolen er fortsatt ikke besatt, det samme gjelder skuespillere.

Det eneste som er klart så langt er at David Magee, som tidligere har skrevet «Life of Pi» og «Finding Neverland», skal skrive manuset. I tillegg vil C.S. Lewis' barnebarn Douglas Gresham vil være med på produsentsiden.

– Narnia-bøkene formet meg da jeg leste dem som barn, i likhet med flere generasjoner av barn. Så å få blåse liv i disse bøkene er min karrieres høydepunkt, sier Tristar-president Hannah Minghella.

Kulturstrøm