Hopp til innhold

Marius Borg Høiby med i «Skam»-avslutningen

Og kronprinsessens sønn var ikke det eneste kjente ansiktet som dukket opp i sesongavslutningen av «Skam».

Marius Høiby i SKAM

SESONGAVSLUTNING: Marius Borg Høiby dukket opp på fest i kveldens sesongavslutning av Skam.

Foto: Skjermdump / NRK

Kveldens episode av «Skam» markerte slutten på sesong to av den populære serien, og der dukket det flere kjente ansikter.

Marius Borg Høiby, sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, er en av dem. Han var som kjent med på russebussen til Thomas Hayes, skuespilleren som spiller William i serien.

Han dukker opp på en fest i leiligheten til William, der også artisten Astrid S er til stede.

Astrid S

ARTIST: Astrid Smeplass, kjent under artistnavnet Astrid S, har også en liten statistrolle i sesongavslutningen til Skam.

Det Norske Kongehus ønsket ikke å kommentere statistrollen til Marius Borg Høiby, men i løpet av sin reise med Litteraturtoget kom det frem at kronprinsesse Mette-Marit er fan av serien.

– Det er fantastisk at serien har skapt en så stor samtale. Det har skapt en samtale om vanskelige tema, det har blitt en mulighet for meg som mor til å forstå barna mine og den verden de lever i. Det har vært fint for meg, sa Mette-Marit.

Ny sesong

Dramaserien «Skam»

SISTE EPISODE: Fredag kveld ble siste episode av sesong to av Skam sluppet på nett. Nå er det knyttet spenning til hvem som skal være hovedpersonen i sesong tre.

Foto: NRK

Dette var altså slutten på sesong to av «Skam», men det kommer en ny sesong. I mai bekreftet Julie Andem, som skriver og regisserer serien, at hun jobber med sesong tre.

Det er ikke klart hvem som skal være hovedpersonen i neste sesong, etter at sesong én handlet om Eva og sesong to om Noora.

På Nordiske Mediedager i Bergen var Julie Andem og Mari Magnus fra suksesserien «Skam» til stede for å svare på spørsmål. – Det blir en sesong 3. Jeg begynner å skrive på den før sommeren, sier Julie Andem.

NY SESONG: Her bekrefter Julie Andem og Mari Magnus fra Skam at det blir en ny sesong av suksesserien.

Stor suksess

Populariteten til «Skam» har i år vokst til å en av de mest populære TV-seriene til NRK. Før jul var antall unike bruker på Skams nettsider rundt 250 000. I forrige uke var 1,1 million nordmenn innom.

Skam vant Gullruten-priser

PRISVINNER: I forrige måned vant Skam tre priser på Gullruten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I forrige måned vant også serien tre priser på Gullruten; for beste nye programserie, beste TV-drama og årets nyskapning. Dette i tillegg til to priser under Nordiske Mediedager i Bergen.

«Skam» er som kjent en serie rettet mot 16 år gamle henter, men har blitt mottatt med åpne armer av både gutter og jenter i alle aldre.

– Burde vært pensum

I forrige ukes episode av «Skam» fikk serien masse skryt for en scene som tok opp overgrep og voldtekt.

Sosionom Lisa Arntzen delte også et «Skam»-klipp på sin Facebook-side med teksten «Denne Skam-scenen fra NRK på pensum i skolen!»

Landsforeningen mot seksuelle overgrep var en av mange som delte Arntzens innlegg videre.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK