Marius Borg Høiby med i «Skam»-avslutningen

Og kronprinsessens sønn var ikke det eneste kjente ansiktet som dukket opp i sesongavslutningen av «Skam».

Marius Høiby i SKAM

SESONGAVSLUTNING: Marius Borg Høiby dukket opp på fest i kveldens sesongavslutning av Skam.

Foto: Skjermdump / NRK

Kveldens episode av «Skam» markerte slutten på sesong to av den populære serien, og der dukket det flere kjente ansikter.

Marius Borg Høiby, sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, er en av dem. Han var som kjent med på russebussen til Thomas Hayes, skuespilleren som spiller William i serien.

Han dukker opp på en fest i leiligheten til William, der også artisten Astrid S er til stede.

Astrid S

ARTIST: Astrid Smeplass, kjent under artistnavnet Astrid S, har også en liten statistrolle i sesongavslutningen til Skam.

Det Norske Kongehus ønsket ikke å kommentere statistrollen til Marius Borg Høiby, men i løpet av sin reise med Litteraturtoget kom det frem at kronprinsesse Mette-Marit er fan av serien.

– Det er fantastisk at serien har skapt en så stor samtale. Det har skapt en samtale om vanskelige tema, det har blitt en mulighet for meg som mor til å forstå barna mine og den verden de lever i. Det har vært fint for meg, sa Mette-Marit.

Ny sesong

Dramaserien «Skam»

SISTE EPISODE: Fredag kveld ble siste episode av sesong to av Skam sluppet på nett. Nå er det knyttet spenning til hvem som skal være hovedpersonen i sesong tre.

Foto: NRK

Dette var altså slutten på sesong to av «Skam», men det kommer en ny sesong. I mai bekreftet Julie Andem, som skriver og regisserer serien, at hun jobber med sesong tre.

Det er ikke klart hvem som skal være hovedpersonen i neste sesong, etter at sesong én handlet om Eva og sesong to om Noora.

På Nordiske Mediedager i Bergen var Julie Andem og Mari Magnus fra suksesserien «Skam» til stede for å svare på spørsmål. – Det blir en sesong 3. Jeg begynner å skrive på den før sommeren, sier Julie Andem.

NY SESONG: Her bekrefter Julie Andem og Mari Magnus fra Skam at det blir en ny sesong av suksesserien.

Stor suksess

Populariteten til «Skam» har i år vokst til å en av de mest populære TV-seriene til NRK. Før jul var antall unike bruker på Skams nettsider rundt 250 000. I forrige uke var 1,1 million nordmenn innom.

Skam vant Gullruten-priser

PRISVINNER: I forrige måned vant Skam tre priser på Gullruten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I forrige måned vant også serien tre priser på Gullruten; for beste nye programserie, beste TV-drama og årets nyskapning. Dette i tillegg til to priser under Nordiske Mediedager i Bergen.

«Skam» er som kjent en serie rettet mot 16 år gamle henter, men har blitt mottatt med åpne armer av både gutter og jenter i alle aldre.

– Burde vært pensum

I forrige ukes episode av «Skam» fikk serien masse skryt for en scene som tok opp overgrep og voldtekt.

Sosionom Lisa Arntzen delte også et «Skam»-klipp på sin Facebook-side med teksten «Denne Skam-scenen fra NRK på pensum i skolen!»

Landsforeningen mot seksuelle overgrep var en av mange som delte Arntzens innlegg videre.

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.