Marius Borg Høiby med i «Skam»-avslutningen

Og kronprinsessens sønn var ikke det eneste kjente ansiktet som dukket opp i sesongavslutningen av «Skam».

Marius Høiby i SKAM

SESONGAVSLUTNING: Marius Borg Høiby dukket opp på fest i kveldens sesongavslutning av Skam.

Foto: Skjermdump / NRK

Kveldens episode av «Skam» markerte slutten på sesong to av den populære serien, og der dukket det flere kjente ansikter.

Marius Borg Høiby, sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, er en av dem. Han var som kjent med på russebussen til Thomas Hayes, skuespilleren som spiller William i serien.

Han dukker opp på en fest i leiligheten til William, der også artisten Astrid S er til stede.

Astrid S

ARTIST: Astrid Smeplass, kjent under artistnavnet Astrid S, har også en liten statistrolle i sesongavslutningen til Skam.

Det Norske Kongehus ønsket ikke å kommentere statistrollen til Marius Borg Høiby, men i løpet av sin reise med Litteraturtoget kom det frem at kronprinsesse Mette-Marit er fan av serien.

– Det er fantastisk at serien har skapt en så stor samtale. Det har skapt en samtale om vanskelige tema, det har blitt en mulighet for meg som mor til å forstå barna mine og den verden de lever i. Det har vært fint for meg, sa Mette-Marit.

Ny sesong

Dramaserien «Skam»

SISTE EPISODE: Fredag kveld ble siste episode av sesong to av Skam sluppet på nett. Nå er det knyttet spenning til hvem som skal være hovedpersonen i sesong tre.

Foto: NRK

Dette var altså slutten på sesong to av «Skam», men det kommer en ny sesong. I mai bekreftet Julie Andem, som skriver og regisserer serien, at hun jobber med sesong tre.

Det er ikke klart hvem som skal være hovedpersonen i neste sesong, etter at sesong én handlet om Eva og sesong to om Noora.

På Nordiske Mediedager i Bergen var Julie Andem og Mari Magnus fra suksesserien «Skam» til stede for å svare på spørsmål. – Det blir en sesong 3. Jeg begynner å skrive på den før sommeren, sier Julie Andem.

NY SESONG: Her bekrefter Julie Andem og Mari Magnus fra Skam at det blir en ny sesong av suksesserien.

Stor suksess

Populariteten til «Skam» har i år vokst til å en av de mest populære TV-seriene til NRK. Før jul var antall unike bruker på Skams nettsider rundt 250 000. I forrige uke var 1,1 million nordmenn innom.

Skam vant Gullruten-priser

PRISVINNER: I forrige måned vant Skam tre priser på Gullruten.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I forrige måned vant også serien tre priser på Gullruten; for beste nye programserie, beste TV-drama og årets nyskapning. Dette i tillegg til to priser under Nordiske Mediedager i Bergen.

«Skam» er som kjent en serie rettet mot 16 år gamle henter, men har blitt mottatt med åpne armer av både gutter og jenter i alle aldre.

– Burde vært pensum

I forrige ukes episode av «Skam» fikk serien masse skryt for en scene som tok opp overgrep og voldtekt.

Sosionom Lisa Arntzen delte også et «Skam»-klipp på sin Facebook-side med teksten «Denne Skam-scenen fra NRK på pensum i skolen!»

Landsforeningen mot seksuelle overgrep var en av mange som delte Arntzens innlegg videre.

Kulturstrøm

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

  • Sangeren Bill Withers er død

    Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

    Bill Withers
    Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?