NRK Meny
Normal

Marit Larsens låt vant ikke tysk Melodi Grand Prix

Poplåta «Wildfire», skrevet av Marit Larsen, kom på andreplass i den tyske melodikonkurransen.

Ung kvinne med mørkt, langt hår

TAPTE: Marit Larsens låt «Wildfire» kom nesten med i Eurovision Song Contest.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det var låta «Perfect life», fremført av artisten Levina som vant i Köln i Tyskland i går. Da tyskerne skulle velge sitt håp til Eurovision-finalen.

Men i den spennende finalen, som tyskerne kalte «Unser Song» (vår sang), stod det til slutt mellom den og låta som er skrevet av norske Marit Larsen.

For fire år siden skrev Marit Larsen «Wildfire» sammen med de amerikanske låtskriverne Tofer Brown og Greg Holden. Låta var opprinnelig skrevet til Larsens album «When the morning comes.» Men den kom ikke med på albumet.

– Marit har et veldig godt forhold til Tyskland så dette er bare morsomt, men også litt sprøtt, sa Larsens manager Silje Larsen Borgan til NRK i forkant av konkurransen.

Se fremføringen av «Wildfire» i gårsdagens finale her:

I Tyskland fungerer konkurransen på en litt annen måte enn i Norge. I den nest siste runden sang to artister begge de to gjenværende låtene. Til slutt sang Isabella «Levina» Lueen både «Wildfire» og «Perfect life». Som endte med at tyskerne valgte sistnevnte låt.

I tyske medier i dag kalles Isabelle Levina Lueen for «Tysklands Adele», på grunn av sin store stemme.

Se fremføringen av vinnerlåta «Perfect life»:

Og tyskerne håper nok nå på et godt resultat i Kiev 13. mai. De har nemlig kommet på aller siste plass i konkurransen de to siste årene, både i Wien 2015 og i Stockholm i 2016.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix