Marit Larsens låt vant ikke tysk Melodi Grand Prix

Poplåta «Wildfire», skrevet av Marit Larsen, kom på andreplass i den tyske melodikonkurransen.

Ung kvinne med mørkt, langt hår

TAPTE: Marit Larsens låt «Wildfire» kom nesten med i Eurovision Song Contest.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det var låta «Perfect life», fremført av artisten Levina som vant i Köln i Tyskland i går. Da tyskerne skulle velge sitt håp til Eurovision-finalen.

Men i den spennende finalen, som tyskerne kalte «Unser Song» (vår sang), stod det til slutt mellom den og låta som er skrevet av norske Marit Larsen.

For fire år siden skrev Marit Larsen «Wildfire» sammen med de amerikanske låtskriverne Tofer Brown og Greg Holden. Låta var opprinnelig skrevet til Larsens album «When the morning comes.» Men den kom ikke med på albumet.

– Marit har et veldig godt forhold til Tyskland så dette er bare morsomt, men også litt sprøtt, sa Larsens manager Silje Larsen Borgan til NRK i forkant av konkurransen.

Se fremføringen av «Wildfire» i gårsdagens finale her:

I Tyskland fungerer konkurransen på en litt annen måte enn i Norge. I den nest siste runden sang to artister begge de to gjenværende låtene. Til slutt sang Isabella «Levina» Lueen både «Wildfire» og «Perfect life». Som endte med at tyskerne valgte sistnevnte låt.

I tyske medier i dag kalles Isabelle Levina Lueen for «Tysklands Adele», på grunn av sin store stemme.

Se fremføringen av vinnerlåta «Perfect life»:

Og tyskerne håper nok nå på et godt resultat i Kiev 13. mai. De har nemlig kommet på aller siste plass i konkurransen de to siste årene, både i Wien 2015 og i Stockholm i 2016.

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK