Hopp til innhold

Marit Larsen: - Glimrende initiativ

Marit Larsen er glad for å få være stemmen i NRKs nye profilkampanje, der hun tolker Erik Bye. - Mørk som vinternatta, men med strimer av lys, sier NRK-sjef.

Marit Larsen synger Erik Bye sin «Vår beste dag» til NRKs profilkampanje «Gjør dagen bedre»

Marit Laren gikk i studio med ærefrykt.

Foto: Marius Arnesen / NRK

Marit Larsen og Morten Qvenild

Marit Larsen har blant andre samarbeidet med Morten Qvenild, som var produsent og spilte piano da «Vår beste dag» ble spilt inn i NRKs studio.

Foto: Marius Arnesen / NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Erik Bye-melodien «Vår beste dag» er sentral i en ny profil-kampanje fra NRK. Du har kanskje sett den allerede, på NRK1. Det er en kampanje som skal bidra til at folk reflekterer over hvordan NRK gjør dagen bedre for dem.

Det nye NRK-slagordet er «Gjør dagen bedre – NRK», og om du hører etter drar du kanskje kjensel på Marit Larsen, som har laget sin tolkning av Erik Bye-melodien.

- Treffer rett i hjertet

- Jeg satte veldig pris på dette glimrende initiativet fra NRK - Erik Byes originalversjon treffer meg rett i hjertet, sier Larsen som har fått med Morten Qvenild på piano og som produsent.

- Det var også en sann glede å få samarbeide med Morten Qvenild, som jeg har hatt stor respekt for i lang tid, sier hun.

Hør Marit Larsens versjon av «Vår beste dag»:

Prosjektledere for profilkampanjen, Asbjørn Aga, er svært fornøyd med valget av låt for kampanjen.

- Et unisont «ja»

Erik Bye

Det var lett valg å ta; teamet bak profileringskampanjen sa et unisont «ja» da de hørte Erik Byes «Vår beste dag».

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
musikksjef Mats Borch Bugge i P3.

NRK P3s musikksjef Mats Borch Bugge liker Marit Larsen sin versjon av Erik Bye-sangen.

Foto: Rashid Akrim / NRK

–Vi jaktet på en låt til kampanjen, og vi hørte på en rekker norske sanger. Når vi hørte denne sangen første gang runget det et unisont «ja» fra alle som var i rommet.

«Vår beste dag» er åpningslåta på albumet som skulle bli Bye sin siste plateinnspilling - «Støv og stjerner» fra 2003. Til Erik Bye sin tekst var det Jon Kirkebø Rosslund som hadde skrevet melodien, mens Sigbjørn Tveite var produsent.

Året etter døde musikeren, dikteren og NRK-personligheten, som gjerne ble karakterisert som en «høvding» i norsk kulturliv.

- Marit Larsens tolkning av låten er vakker. Hun har beholdt den nerven Erik Bye sto for, og samtidig gitt den et tydelig strøk av seg selv – gjennom å dra melodien i nye retninger, mener NRK P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

- Dynamikken mellom det mosemyke kompet og Marits crispe stemme er lekker, den hinter om ren, norsk natur, sier han videre.

- Strimer av lys

- Marit Larsen sin versjon av Erik Byes «Vår beste dag». Nydelig sak. Mørk som vinternatta, men med strimer av lys, sa sjef for NRKs Ung-avdeling, Håkon Moslet på Twitter.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Erik Bye: «Vår beste dag»

Erik Bye sang «Vår beste dag» i Sommeråpent på NRK1 i 2003.

Kampanjen melodien nå er en del av, er satt i gang etter ønske fra kringkastingssjefen. NRK ønsker i større grad å synliggjøre hva bedriften gjør og står for som allmennkringkaster.

- Er også en oppfordring

Anne Britt Osland, markedssjef i NRK

Anne Britt Osland er markedssjef i NRK.

- Slagordet «Gjør dagen bedre – NRK» som er valgt for kampanjen, er både en påstand om at NRK gjør dagen bedre for vårt publikum, men også en oppfordring til den enkelte om å gjøre dagen bedre for andre, sier markedssjef i NRK, Anne Britt Osland.

- En bedre dag kan være veldig mye forskjellig for forskjellige folk i forskjellige livssituasjoner. Det kan være et smil i forbifarten eller det kan være noe stort som betyr en stor forskjell. NRK har en rolle i samfunnet som er mer enn det enkelte innhold på TV, radio og nett. Gjennom å informere, utfordre, underholde og engasjere er NRK en del av folks liv og felles referanserammer, sier hun videre

Video Vår beste dag

VIDEO: Promo-videoen «Gjør dagen bedre».

Kulturstrøm

 • ChatGPT blir betalingstjeneste

  Den populære roboten ChatGPT skal bli betalingstjeneste, opplyser OpenAI, selskapet som står bak.

  Tekstroboten har på kort tid blitt svært populær. Både selskap og privatpersoner har brukt den til ting som å skrive noveller, sammenfatte rapporter og til å skrive filmmanus. Roboten forstår en lang rekke språk, blant dem norsk.

  Men med den økte populariteten har det blitt vanskeligere å få brukt roboten, og OpenAI lanserer nå plusstjeneste for folk som vil ha rask tilgang også når mange bruker den samtidig. (NTB)

 • Siri Storheim vant Likestillingsprisen

  Siri Storheim, hornist og masterstudent på Norges musikkhøgskole, tildeles Likestillingsprisen 2022 av Norsk Komponistforening. Prisen får hun for sitt bidrag til debatt om kjønnsbalanse og mangfold i de norske musikkinstitusjonene.

  Høsten 2022 skrev hun kronikk og debatterte at semesterplanen for høgskolens symfoniorkester kun består av mannlige komponister og dirigenter. Og at "På Norges Musikkhøgskule er det sannsynleg å gå ein heil grad utan å sjå ein kvinne eller ein person med minoritetsbakgrunn på dirigentpodiet."

  Prisen ble delt ut under KORKs konsert i Store Studio torsdag 2. februar, som du kan høre i NRK Radio her

  Musikkhøgskolens rektor, Astrid Kvalbein, fikk selv Likestillingsprisen i 2018 mens hun jobbet ved Universitetet i Oslo.

  Siri Storheim tildeles Likestillingsprisen 2022 av Norsk Komponistforening. Hun er hornist og tidligere studentutvalgsleder ved Norges musikkhøgskole.
  Foto: Alexander Henshaw