NRK Meny
Normal

Vil ut i verden

Marit Larsen satser alt på bli stor i utlandet. Nå drar hun til Europas viktigste musikkbransjefestival for å få spillejobber.

Marit Larsen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Marit Larsen er en av Norges største popstjerner. Nå vil hun gjøre karriere i utlandet også, og reiser i dag til Europas viktigste musikkbransjefestival, Eurosonic, for å skaffe seg flere spillejobber.

Her ser du Marit Larsen opptre på Lydverket

Her ser du Marit Larsen synge på pussige steder

Fullt band

- Jeg håper jo at noen i salen skal få øynene opp for musikken min, og invitere meg ut på festivaler eller klubbkonserter i løpet av året, sier Marit Larsen.

Festivalen finner sted i Nederland, og Larsen vet at det er kresne arrangører som vurderer sangene hun skal spille. Enten booker de henne til jobber ute i verden, eller så går jobbene til noen av de andre artistene på festivalen Eurosonic.

- Det er en viktig, liten musikkfestival. De fleste i salen har aldri hørt musikken min før, og derfor har jeg valgt å ta med hele bandet, sier Larsen.

Hard jobbing

Jason Mraz

Den amerikanske artisten Jason Mraz opptrådte under Nobelpriskonserten i fjor. Her oppdaget han Marit Larsen, som han nå skal turnere med.

Foto: Odd Andersen / AP

Som 25-åring har Marit Larsen rukket å bli en landets mest etablerte artister. Hun har vunnet to spellemannpriser, og kan få to nye statuetter under årets prisutdeling. Musikken hennes appellerer til nordmenn alle aldre, og nå er håpet å nå ut til folk i andre deler av verden.

- Jeg er veldig klar, og ikke minst veldig klar for å jobbe hardt, sier Larsen. Forhåpentligvis får jeg et nytt publikum i løpet av neste halvår.

Falt pladask

Allerede har hun mars måned fullbooket. Amerikanske Jason Mraz, som står bak monsterhiten "I'm yours", spilte etter henne på Nobelkonserten i Oslo. Under konserten falt Mraz pladask for Marit Larsen, og nå skal hun være med han på en intensiv europaturne.

- Jeg skal varme opp for han på 21 konserter i løpet av en måned. Vi spiller fem ganger i uka, og det er turnering på et helt annet plan enn det jeg har vært med på før, sier Larsen.

Små museskritt

Marit Larsen har forsøkt å nå ut til et internasjonalt publikum tidligere. Det var da hun spilte sammen med Marion Ravn i bandet M2M. Det gikk ikke så bra, men Larsen har større tro på suksess nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

M2M

Marit Larsen lyktes ikke med å slå igjennom internasjonalt sammen med Marion Ravn i bandet M2M. Her fra Spellemannprisutdelingen i 2002.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Den gang var vi signert på et stort amerikansk selskap, og målsettingen var å bli store med en gang. Nå går jeg inn i dette med små museskritt, og jeg vil heller prøve å spille meg inn. Jeg er dessuten mer sulten i dag, i tillegg til at dette er musikk som jeg elsker å spille. Jeg har skrevet musikken selv, og jeg vet at dette er meg fra aller første ide til ferdig produkt.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK