Prøver seg på svenskene

Marit Larsen prøver seg nå på det svenske markedet.

Marit Larsen

Da Marit Larsen dro til Sverige for å intervjues, fikk artikkelen overskriften «En norska med eget universum».

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Samtidig som svenskene pusher Miss Li og Anna Ternheim i retning Norge, har Marit Larsen nå vært i Sverige for å prøve seg på svenskene.

Ifølge et intervju med svenske TT Spektra – der overskriften lød «En norska med eget universum» – vil hun med sitt andre soloalbum vise sitt musikalske univers også for det svenske publikummet.

«The Chase»

«The Chase» ble denne uken sluppet i Sverige, og lenger frem i tid håper Marit Larsen i følge det svenske nyhetsbyrået å spille på både klubber og festivaler i Sverige.

– Det ville vært helt fantastisk, sier hun i intervjuet, som nå ligger ute på en rekke svenske avisers nettsteder.

Kulturstrøm

 • 59 millioner til konserter

  Kulturrådet har fordelt pengene til 129 ensembler, utøvere og grupper over hele landet. Alle musikksjangre er representert. Tilskuddet skal gå til å holde 2500 konserter i år og de neste to årene. Blant dem som får penger er Karl Seglem, som får 120 000 kroner til barneprosjektet «Monsterjazz».

  Karl Seglem
  Foto: Ådne Dyrnesli
 • Operasensur i Russland

  Alban Bergs opera «Lulu» fra 1937 er for komplisert for publikum. Det mener kulturministeren i Perm-regionen i Russland. Perm-operaen får derfor ikke penger til den planlagte produksjonen. Operaens seksualiserte handling har gjennom tiden vært sterk kost for den borgerlige moral. (classicalmusicnews.ru)

  Fra Lulu
 • To norske serie-nominasjoner

  TV-seriene «Lykkeland» (bildet) og «Kielergata» er nominert til Nordisk Film & TV Fonds pris for beste TV-dramamanus under filmfestivalen i Göteborg. Dette er tredje gang prisen på 200.000 kroner deles ut. Vinner utropes 30. januar. Norge vant med «Nobel» i 2017.

  Linedance i Lykkeland
  Foto: Maipo Film/NRK