Hopp til innhold

Prøver seg på svenskene

Marit Larsen prøver seg nå på det svenske markedet.

Marit Larsen

Da Marit Larsen dro til Sverige for å intervjues, fikk artikkelen overskriften «En norska med eget universum».

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Samtidig som svenskene pusher Miss Li og Anna Ternheim i retning Norge, har Marit Larsen nå vært i Sverige for å prøve seg på svenskene.

Ifølge et intervju med svenske TT Spektra – der overskriften lød «En norska med eget universum» – vil hun med sitt andre soloalbum vise sitt musikalske univers også for det svenske publikummet.

«The Chase»

«The Chase» ble denne uken sluppet i Sverige, og lenger frem i tid håper Marit Larsen i følge det svenske nyhetsbyrået å spille på både klubber og festivaler i Sverige.

– Det ville vært helt fantastisk, sier hun i intervjuet, som nå ligger ute på en rekke svenske avisers nettsteder.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober