Til fire til seks personer trenger du:
1-2 kyllinger, ca 1,2 kg
1/2 dl olivenolje
1 ts kvernet sort pepper
1 sitron
1 rød chili, renset for frø og hakket
1/2 dl hakkede friske urter som basilikum, persille, timian og estragon
500 g poteter
1 bunt vårløk
1 bunt asparges
500 g gode tomater, cherrytomater, mini kvist-tomater el.l.
1 ss balsamicoeddik, rødvinseddik eller sherryeddik
olivenolje
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Vask og tørk kyllingen godt. Del den i bryst, vinger og lårstykker.
Del bryst og lår i to. Bland sammen urter, pepper, chili, revet sitronskall og olivenolje. Skjær sitronen i båter og legg kyllingstykkene og sitronbåtene i marinaden. Mariner kyllingen i 1 time. Skjær potetene i biter og legg dem sammen med den marinerte kyllingen i en langpanne. Drypp over litt ekstra olje, salt og pepper og bland godt. Stek det hele ved 200 grader i ca 45 minutter. Grovhakk vårløken og ha det over i langpannen etter at kyllingen har stekt i 20 minutter. Vend rundt på alt i pannen og stek videre til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre. Del tomatene i to og mariner dem i 1 ss eddik, 2 ss olje, litt salt og pepper. Dryss gjerne over litt hakket basilikum.
Knekk av den nederste delen på aspargesen. Kok aspargesen raskt i saltet vann og avkjøl i isvann, eller grill dem i en grillpanne.
Legg tomater og asparges over kyllingen rett før servering.
Server med godt brød.
Tips:
Aioli, hvitløksmajones, kunne hvert godt ved siden av.
Griller du asparges i en grillpanne kan du pensle dem med litt olivenolje.
5+5 minutter hadde vært fint.
Lise