NRK Meny
Normal

Marinert kylling

Endelig er det fredag! Kokke-Lise slår til og smekker sammen en deilig rett av marinert kylling med asparges og tomat.

Marinert kylling med aparges og tomat
Foto: NRK

Til fire til seks personer trenger du:

1-2 kyllinger, ca 1,2 kg
1/2 dl olivenolje
1 ts kvernet sort pepper
1 sitron
1 rød chili, renset for frø og hakket
1/2 dl hakkede friske urter som basilikum, persille, timian og estragon

500 g poteter
1 bunt vårløk
1 bunt asparges
500 g gode tomater, cherrytomater, mini kvist-tomater el.l.
1 ss balsamicoeddik, rødvinseddik eller sherryeddik
olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Vask og tørk kyllingen godt. Del den i bryst, vinger og lårstykker.
Del bryst og lår i to. Bland sammen urter, pepper, chili, revet sitronskall og olivenolje. Skjær sitronen i båter og legg kyllingstykkene og sitronbåtene i marinaden. Mariner kyllingen i 1 time. Skjær potetene i biter og legg dem sammen med den marinerte kyllingen i en langpanne. Drypp over litt ekstra olje, salt og pepper og bland godt. Stek det hele ved 200 grader i ca 45 minutter. Grovhakk vårløken og ha det over i langpannen etter at kyllingen har stekt i 20 minutter. Vend rundt på alt i pannen og stek videre til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre. Del tomatene i to og mariner dem i 1 ss eddik, 2 ss olje, litt salt og pepper. Dryss gjerne over litt hakket basilikum.
Knekk av den nederste delen på aspargesen. Kok aspargesen raskt i saltet vann og avkjøl i isvann, eller grill dem i en grillpanne.
Legg tomater og asparges over kyllingen rett før servering.
Server med godt brød.

Tips:

Aioli, hvitløksmajones, kunne hvert godt ved siden av.
Griller du asparges i en grillpanne kan du pensle dem med litt olivenolje.

5+5 minutter hadde vært fint.
Lise

Kulturstrøm

 • Norsk jazz på verdens største messe

  Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.

 • Egyptisk fotograf får pris

  Den egyptiske pressefotografen Mahmoud Abu Zeid, kjent som Shawkan, er tildelt Verdens pressefrihetspris, opplyser UNESCO. Shawkan ble pågrepet i august 2013 mens han dekket de blodige sammenstøtene mellom egyptiske sikkerhetsstyrker og tilhengere av den avsatte presidenten Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskapet (NTB).

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller