Marias beste så langt

Maria Solheim finner formen på sin nye CD, som er hennes beste så langt.

Maria Solheim
Foto: Promo.

Maria Solheim: Will There Be Spring
Foto: Promo

Maria Solheim: "Will there be spring",
anmeldt av Svein Terje Torvik .

Låten ”You every Morning” er hentet fra Maria Solheims nye CD "Will There Be Spring", som slippes denne uken. Solheims fjerde plate er hennes beste så langt, og her får hun vist seg frem som en av våre fineste unge låtskrivere.

Oppstemt og rocka

Det er en oppstemt og rocka Maria Solheim vi møter på ”Will There Be Spring”. Her virker det som om hun har funnet seg selv med et mildt alternativt uttrykk i forhold til hennes mer ordinære tidligere plater.

Musikken til Solheim er fremdeles hovedsaklig fundert på et smått rootsbasert singer/songwriter-uttrykk, men denne gangen blir det ganske så rufsete her og der. Dette har nok noe med innflytelse fra indierockeren Emil Nikolaisen, som har håndtert produksjonen på platen. ”Where Do People Go” og ”Take My Heart - Revisited” har partier med ordentlig skurrete gitarvreng som faktisk kler Solheim godt. Hun får en ny og mer kantete og energisk dimensjon som vi så smått begynte å ane konturene av på forrige plate.

Akustisk instrumentering

”Will There Be Spring” domineres ellers av akustisk instrumentering produsert på en måte som ofte maner frem svevende hippie-stemninger. Det er lekkert gjort, der psykedeliske effekter og hviskende indiepop-vokal blir perfekt krydder for melodiene til Solheim.

Maria Solheim jobber innenfor en stil som befolkes av ganske mange akkurat nå. Men hun klarer å skille seg ut uten å være så fryktelig original. ”Will There Be Spring” beviser at Maria i høyeste grad fortjener oppmerksomheten hun får. Sannsynligvis snakker vi også fremdeles om starten på en karriere som kommer til å by på enda større ting i fremtiden.

Kulturstrøm

 • Samisk tromme tilbake til Norge

  Danmarks kulturminister har bestemt at eierskapet til en sjelden tromme fra 1691 kan overføres til det samiske museet i Karasjok i Norge.

  Det samiske folket i Norge har lenge krevd at eierskapet skal overføres.

  Nå opplyser den danske kulturministeren Ane Halsobe-Jørgensen at hun har gitt tillatelse til dette, skriver NTB.

  Samisk tromme
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • En halv million så Rådebank i helgen

  Så langt er sesong tre av NRK-serien Rådebank enda mer populær enn sesong to.

  Tredje sesong ble publisert i forrige uke og sendt på TV i helgen. Så langt har sesong tre 160.000 flere seere enn sesong to hadde på samme tidspunkt.

  – Fallhøyden etter sesong 2 var stor, men med disse seertallene og gode anmeldelser føler jeg vi kan puste lettet ut, sier Tom Marius Kittilsen, produsent i Fenomen som lager serien for NRK.

  Det er bare fire episoder av serien som er ute til nå. To til blir sluppet på NRK TV på torsdag. Og de siste to kommer torsdag 3. mars.

  Rådebank sesong 3
  Foto: Max Emanuelson