NRK Meny
Normal

Marias beste så langt

Maria Solheim finner formen på sin nye CD, som er hennes beste så langt.

Maria Solheim
Foto: Promo.

Maria Solheim: Will There Be Spring
Foto: Promo

Maria Solheim: "Will there be spring",
anmeldt av Svein Terje Torvik .

Låten ”You every Morning” er hentet fra Maria Solheims nye CD "Will There Be Spring", som slippes denne uken. Solheims fjerde plate er hennes beste så langt, og her får hun vist seg frem som en av våre fineste unge låtskrivere.

Oppstemt og rocka

Det er en oppstemt og rocka Maria Solheim vi møter på ”Will There Be Spring”. Her virker det som om hun har funnet seg selv med et mildt alternativt uttrykk i forhold til hennes mer ordinære tidligere plater.

Musikken til Solheim er fremdeles hovedsaklig fundert på et smått rootsbasert singer/songwriter-uttrykk, men denne gangen blir det ganske så rufsete her og der. Dette har nok noe med innflytelse fra indierockeren Emil Nikolaisen, som har håndtert produksjonen på platen. ”Where Do People Go” og ”Take My Heart - Revisited” har partier med ordentlig skurrete gitarvreng som faktisk kler Solheim godt. Hun får en ny og mer kantete og energisk dimensjon som vi så smått begynte å ane konturene av på forrige plate.

Akustisk instrumentering

”Will There Be Spring” domineres ellers av akustisk instrumentering produsert på en måte som ofte maner frem svevende hippie-stemninger. Det er lekkert gjort, der psykedeliske effekter og hviskende indiepop-vokal blir perfekt krydder for melodiene til Solheim.

Maria Solheim jobber innenfor en stil som befolkes av ganske mange akkurat nå. Men hun klarer å skille seg ut uten å være så fryktelig original. ”Will There Be Spring” beviser at Maria i høyeste grad fortjener oppmerksomheten hun får. Sannsynligvis snakker vi også fremdeles om starten på en karriere som kommer til å by på enda større ting i fremtiden.

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP