NRK Meny
Normal

Marianne Meløy kåserer

Marianne Meløy vokste opp i Øksnes i Vesterålen. Etter å ha studert drama og teater, jobbet hun en tid i NRK før hun gikk til Trøndelag teater der hun jobber som skuespiller. Hun skriver og spiller også i teaterbandet Sjøkua, som lager revy og musikaler. Nå kåserer hun i Norgesglasset.

Skuespiller Marianne Meløy
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Hver mandag i kan du høre kåseriene hennes her i Norgesglasset på NRK P1.

På internett kan du høre kåseriene så mange ganger du vil. På denne siden legger vi ut kåseriene hennes etter hvert som de blir sendt.

Hør: Marianne Meløy kåserer

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).