NRK Meny
Normal

Marian Aas Hansen er ute av «Stjernekamp»

– Nå slipper jeg å lære tsjekkisk, sier Marian Aas Hansen etter sin siste opptreden i konkurransen.

Marian Aas Hansen Stjernekamp

UTE: Marian Aas Hansen trakk det korteste strået i kveldens sending.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hiphop-kveld i hangaren ute på Fornebu i Bærum sørget for blandede reaksjoner hos dommerne, på godt og vondt.

Tidligere Gåte-vokalist Gunhild Sundli røk ut forrige uke. I kveld var det Marian Aas Hansen sin tur til å si ha det til «Stjernekamp»-scena, etter å ha vist fram sin tolkning av Will Smith-hiten «Gettin' Jiggy With It»

– Jeg gav alt

– Hele kvelden var fylt med fantastisk bra numre, og da kan alt skje, sier Aas Hansen til NRK.

Hun forteller at hun hadde blitt mer lei seg om hun hadde røket ut forrige uke, da hun var i sitt sjanger-ess med storband.

– I dag hadde jeg det bare dritfett, og gav full gass, sier hun.

Aas Hansen hadde sett frem til å synge opera neste uke, men ser heller positivt på det hele. Planen hennes var nemlig å synge på tsjekkisk.

Berømmer publikum

– Det var synd å gå ut, og jeg hadde lyst på coaching til opera, men nå slipper jeg å lære meg tsjekkisk, sier sangeren, som nå ser fram til tiden hun får til å jobbe med plateslipp i november og hennes kommende show.

Marian Aas Hansen ute av Stjernekamp

SER FRAMOVER: Sangeren ser nå fram til å jobbe med egne prosjekter utover høsten.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Noe av det sterkeste hun sier hun har opplevd i løpet av de siste ukene er engasjementet til det norske publikum.

– Det er helt fantastisk rørende og utrolig hyggelig hvor engasjert folk er, og hvor mye penger de bruker på dette. Det er blodsterkt, sier hun.

Aldri rappet før

– Hun har lært meg masse om vokalteknikk og ting jeg ikke kunne. Jeg kommer til å savne hennne, sier Jonas Skybakmoen til NRK, og forteller at «Stjernekamp»-gjengen har blitt en sammensveisa gjeng som feirer etter hver sending.

Han var én av de som fikk sterkest tilbakemeldinger i kveld var, og sang «Black Skinhead» av Kanye West. Det gjorde han ikke med rolige nerver.

Stjernekamp, Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen

STERK TILBAKEMELDING: Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen fikk mye skryt for deres opptredener.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Herremin, jeg var nervøs. Det er jeg alltid, men dette var en sjanger jeg ikke kan, og jeg har aldri rappa før, sier Johndoe-vokalisten.

Må lære italiensk

Han ble også lettet over at folk tok i mot akkurat denne låta så godt.

– Den har en så vanvittig bra energi, og jeg kunne tillate meg selv å bli helt gærn. Men det er bra at folk ikke synes den var for edgy, forteller han.

Aas Hansen slipper å lære seg tsjekkisk på én uke. Skybakmoen derimot skal allerede i morgen begynne å lære seg italiensk tekst.

Hvordan blir opera?

– Ja, hvordan blir opera? Det kan gå alle veier, sier han.

Nicoline Berg Kaasin Stjernekamp

Kulturstrøm

 • Personleg musikkvideo frå Aguilera

  Christina Aguilera slapp musikkvideoen til låta «Fall in love» saman med Demi Lovato i går. Videoen viser Aguilera og Lovato som små barn før dei blir tatt til fange av maskerte menn. I førre veke publiserte Christina denne tweeten som viser bilde av artistane som barnestjerner for Disney.

 • Da Bokprogrammet møtte Philip Roth

  Nylig avdøde Philip Roths historiske roman «Konspirasjonen mot Amerika» baserer seg på et falskt premiss. I boken byttes nemlig den amerikanske presidenten i 1940 ut med en nazisympatisør. Hva gjorde at forfatteren ville omskrive amerikansk historie? Dette svarer han på i intervjuet Hans Olav Brenner fikk med den mediesky nobelpriskandidaten i 2007.

 • Heder til norsk komponist

  «The International Rostrum of Composers» er forumet der radiostasjoner over hele verden samles for å kåre den beste nykomponerte musikken. Et samtidsmusikkens Eurovision Song Contest. Juryen mente at Sigurd Fischer Olsens verk «Sserenade» var godt nok til en annenplass i årets konkurranse.

  Sigurd Fischer Olsen
  Foto: Kristoffer Øen