NRK Meny
Normal

Marian Aas Hansen er ute av «Stjernekamp»

– Nå slipper jeg å lære tsjekkisk, sier Marian Aas Hansen etter sin siste opptreden i konkurransen.

Marian Aas Hansen Stjernekamp

UTE: Marian Aas Hansen trakk det korteste strået i kveldens sending.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hiphop-kveld i hangaren ute på Fornebu i Bærum sørget for blandede reaksjoner hos dommerne, på godt og vondt.

Tidligere Gåte-vokalist Gunhild Sundli røk ut forrige uke. I kveld var det Marian Aas Hansen sin tur til å si ha det til «Stjernekamp»-scena, etter å ha vist fram sin tolkning av Will Smith-hiten «Gettin' Jiggy With It»

– Jeg gav alt

– Hele kvelden var fylt med fantastisk bra numre, og da kan alt skje, sier Aas Hansen til NRK.

Hun forteller at hun hadde blitt mer lei seg om hun hadde røket ut forrige uke, da hun var i sitt sjanger-ess med storband.

– I dag hadde jeg det bare dritfett, og gav full gass, sier hun.

Aas Hansen hadde sett frem til å synge opera neste uke, men ser heller positivt på det hele. Planen hennes var nemlig å synge på tsjekkisk.

Berømmer publikum

– Det var synd å gå ut, og jeg hadde lyst på coaching til opera, men nå slipper jeg å lære meg tsjekkisk, sier sangeren, som nå ser fram til tiden hun får til å jobbe med plateslipp i november og hennes kommende show.

Marian Aas Hansen ute av Stjernekamp

SER FRAMOVER: Sangeren ser nå fram til å jobbe med egne prosjekter utover høsten.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Noe av det sterkeste hun sier hun har opplevd i løpet av de siste ukene er engasjementet til det norske publikum.

– Det er helt fantastisk rørende og utrolig hyggelig hvor engasjert folk er, og hvor mye penger de bruker på dette. Det er blodsterkt, sier hun.

Aldri rappet før

– Hun har lært meg masse om vokalteknikk og ting jeg ikke kunne. Jeg kommer til å savne hennne, sier Jonas Skybakmoen til NRK, og forteller at «Stjernekamp»-gjengen har blitt en sammensveisa gjeng som feirer etter hver sending.

Han var én av de som fikk sterkest tilbakemeldinger i kveld var, og sang «Black Skinhead» av Kanye West. Det gjorde han ikke med rolige nerver.

Stjernekamp, Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen

STERK TILBAKEMELDING: Nicoline Berg Kaasin og Jonas Skybakmoen fikk mye skryt for deres opptredener.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Herremin, jeg var nervøs. Det er jeg alltid, men dette var en sjanger jeg ikke kan, og jeg har aldri rappa før, sier Johndoe-vokalisten.

Må lære italiensk

Han ble også lettet over at folk tok i mot akkurat denne låta så godt.

– Den har en så vanvittig bra energi, og jeg kunne tillate meg selv å bli helt gærn. Men det er bra at folk ikke synes den var for edgy, forteller han.

Aas Hansen slipper å lære seg tsjekkisk på én uke. Skybakmoen derimot skal allerede i morgen begynne å lære seg italiensk tekst.

Hvordan blir opera?

– Ja, hvordan blir opera? Det kan gå alle veier, sier han.

Nicoline Berg Kaasin Stjernekamp
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix