Maria Mena

Maria Mena var gjest i Stjerneklart 3. oktober 2011.

MARIA MENA
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

MARIA MENAS CV

Maria Viktoria Mena ble født den 19. februar 1986 i Oslo som datter av musiker Charlie Mena og hans daværende kone som var skuespillforfatter. Maria fikk navn etter en av rollefigurene i musikalen West Side Story. Det samme gjorde hennes yngre bror, Tony. Hun vokste opp på Bjølsen, Torshov og Skullerud i Oslo. Faren hennes spilte i flere band, og Maria ble tidlig påvirket og oppmuntret til å begynne med musikk selv.

Da hun var 9 år ble foreldrene skilt, og 13 år gammel flyttet Maria til faren der hun begynte å synge og skrive sine egne sanger. Blant dem var ”My lullaby” der hun ga uttrykk for sine følelser omkring foreldrenes skilsmisse. 16 år gammel ble sangen utgitt på plate og fikk en femteplass på VG-lista. Albumet ”Another phase” solgte til platina og førte til tre Spellemannprisnominasjoner. To år etter kom albumet ”Mellow” ut, og på platemarkedet i USA debuterte hun samme år med albumet ”White turns blue” med spor fra de to norske utgivelsene. Hun fikk opptre i David Lettermans TV-program ”Late show” – men opptredenen der er noe Maria helst vil glemme.

Albumet ”Apparently unaffected” kom ut i 2005 og solgte en kvart million eksemplarer i Europa.

Da hennes femte album, ”Cause and effect” kom ut i 2005 tok det for alvor av med gullplatesalg allerede etter tre dager og Spellemannpris i kategorien kvinnelig artist!
Maria har offisiell fanklubb både i Nederland og Tyskland foruten i Norge. I år ble hun landskjent på nytt da hun sang Ole Paus vakre sang ”Mitt lille land” i Oslo domkirke i NRKs minnekonsert etter terrorhandlingene 22. juli.

I fjor sang hun tittelsporet på Bent Hamers spillefilm ”Hjem til jul” og gikk til topps på singellista med ”Home for Christmas”.

Nå er Maria Mena aktuell med sitt sjette album med navnet ”Viktoria”.

Maria bor i Oslo sammen med den seks år eldre samboeren Eivind Sæther.

Kulturstrøm

  • Flere fornøyd med radiotilbudet

    63 prosent sier de er ganske eller svært fornøyd med det generelle radiotilbudet i Norge, ifølge en undersøkelse fra Medietilsynet. Det er åtte prosentpoeng mer enn i fjor. I tillegg er andelen misfornøyde mindre.

    DAB-radio