NRK Meny
Normal

– Jeg er nervøs for å synge heavy metal

– Heavy metal er den sjangeren jeg frykter mest, for den ligger så langt unna det jeg driver med, sier Marie Haukaas Mittet. Hun er en av deltakerne i tv-programmet Stjernekamp.

Maria Hakuaas Mittet

Sanger og skuespiller Maria Haukaas Mittet skal bruke sommeren til å lære seg flest mulig nye musikksjangre før hun skal konkurrere med ni andre artister om å bli Norges beste entertainer i underholdningsprogrammet Stjernekamp til høsten.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

I alt ti deltakere skal prøves i en rekke ulike musikksjangre i underholdningsprogrammet som starter til høsten. Heller ikke country eller opera, blir uproblematisk, tror artisten.

– Heavy metal er det lett å tråkke rett i baret med. Dessuten er jeg er redd for å feige ut ved å ta en for enkel låt. Opera er så teknisk, det tar flere år å utdanne seg til, sier Maria Haukaas Mittet smånervøst.

Hvorfor ville du være med?

– Fordi det gir meg muligheten til å beriker mitt musikalske liv, ved at jeg får muligheten til å gjøre dypdykk i flere musikalske sjangere.

– Antiklimaks å ikke gå videre

De fleste av låtene er allerede valgt ut, men hun er i tvil om hun kommer til å få lov å synge alle sammen. Det blir opp til publikum som skal stemme.

– Jeg har valgt ut så utrolig mange fine låter nå. Det vil bli et stort antiklimaks å ikke få lov til å synge dem.

I sommer skal hun øve inn alle låtene, og dessuten lære seg mer om de ti ulike sjangerne som hun må kunne.

– Jeg gleder meg spesielt musikal, norsk rock og viser.

Artistene skal tilbringe mye tid sammen. Det blir litt som å være på leirskole, tror Haukaas Mittet.

– Det blir forhåpentligvis ti uker, men man vet aldri hvor lenge det går.

– Jeg vil vise nye sider

Trine Rein

– Først ble jeg nervøs ved tanken på å bli med, men nå håper jeg å få vise nye sider av meg selv, sier Trine Rein.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

Da Trine Rein fikk spørsmål om hun ville være med i programmet, ble hun først engstelig.

– Jeg ble nervøs bare av å bli spurt om å være med, så jeg måtte rådføre meg med folk rundt meg, sier Trine Rein.

Er det noe spesielt du gruer deg til?

– Spesielt noen av sjangerne kommer til å kreve mer av meg som sanger. Opera er det aller mest uvante for meg. Det kommer til å kreve mye forberedelse.

Hva gleder du deg til?

– Jeg gleder meg til å vise nye sider av meg selv. Jeg har nok kjørt meg litt opp i et hjørne i forhold til sjangere, og med tanke på hvem jeg som artist har stått fram som. Jeg håper å vise litt flere sider av meg selv, sier Rein.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK