NRK Meny
Normal

Marcus og Martinus: – Vi leter etter kjæreste

Tvillingbrødrene Marcus og Martinus har tatt landet med storm, men likevel er det en ting de begge ønsker seg: hver sin kjæreste.

Tvillingbrødrene Marcus og Martinus har tatt landet med storm, men likevel er det en ting de begge ønsker seg: kjæreste.
Fredag får Fredrik Skavlan besøk av popyndlingene Marcus og Martinus.

KJÆRESTE: Marcus og Martinus innrømmer at de ønsker seg kjærester hos «Skavlan».

Marcus og Martinus utenfor NRK-bygget

PÅ PROMO-TURNÉ: Marcus og Martinus kommer med nytt album, dokumentarfilm, bok og får sitt eget program på TVNorge.

Foto: Marianne Rustad Carlsen/NRK

Fredag får Fredrik Skavlan besøk av popyndlingene Marcus og Martinus.

Tvillingbrødrene slipper snart «Together», deres første engelskspråklige album og 12. november spiller de to utsolgte konserter i Oslo Spektrum. Og hos Skavlan må de blant annet svare på hvordan det går med kjærligheten.

– Jeg har jo lyst på kjæreste, sier Marcus Gunnarsen, og får støtte av broren Martinus:

– Ja, vi leter etter en kjæreste. En til hver altså.

– Må være søt og snill

De to brødrene fra Trofors i Nordland jobber nå for å slå an i utlandet med deres første engelskspråklig plate på trappene. Og det ekstra viktig for dem at noen eventuelle kjærester har forståelse for at det er mye jobb og reising.

– Det må være greit at vi er mye ute og reiser. Vi er jo mye borte, så kan ikke være sammen med den personen hele tiden, sier Martinus.

Men utover det er kravene forholdsvis enkle.

– Så lenge hun er søt og snill, er det egentlig bare det som trengs, er gutta enig i.

Og hun trenger ikke være musikalsk, sier brødrene, når NRK møter dem i Oslo dagen etter Skavlan-opptaket.

Les mer: Marcus & Martinus måtte avlyse konsert: – Helt sykt!

Spiller på fredspriskonserten

De to unge talentene er i vinden for tiden, og nylig ble det kjent at de skal opptre under Nobels Fredspriskonsert i Telenor Arena 11. desember.

Der kan de potensielt nå ut til et nisifret antall TV-seere i showet som ledes av talkshow-verten Conan O'Brien.

Etter at de slo igjennom som tiåringer på MGPjr. har brødrene Gunnarsen gradvis bygd opp en voldsom popularitet. Tvillingduoen har lagt Skandinavia for sine føtter, og på rekordtid solgte de ut fire konserter i Oslo Spektrum og Globen i Stockholm i vinter.

Til sammen har de solgt utrolige 400.000 konsertbilletter i de nordiske landene.

– Tjener en del

På spørsmål om de tjener godt på suksessen, svarer brødrene følgende til NRK:

– Vi tjener en del. Vi tar det inn på sparekontoen vår, hvor vi sparer til en ny leilighet. Når vi skal bo et annet sted.

De to legger ikke skjule på at de gleder seg til å bli vokse. Blant annet slik at de kan gå på butikken selv.

– Det blir spennende. Vi gleder oss til å dra på butikken for å kjøpe ost, knekkebrød og melk. Det blir spennende, sier Marcus.

De håper de kan fortsette å jobbe med musikk i årene framover.

– Vi synes det er veldig gøy det vi holder på med, så vi håper vi kan fortsette med det.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).