– Handler om hvor vanskelig det er med forelskelse

Suksessduoen Marcus & Martinus er klare med ny musikkvideo.

Suksessduoen med ny videopremiere.

NY VIDEO: «I Don't Wanna Fall in Love» er Marcus & Martinus' tredje singel på engelsk. Til sommeren venter konserter i Danmark og Sverige.

Nærmere 300.00 følgere på Instagram. Godt over 40 millioner avspillinger på Spotify. Et debutalbum som toppet VGs albumliste og solgte til platina.

Det er ingen tvil om at Marcus & Martinus har gjort det stort det siste året.

Nå er tvillingene fra Trofors i Nordland klare med en ny musikkvideopremiere.

Farlig forelskelse

– «I Don't Wanna Fall in Love» handler om hvor vanskelig det er med forelskelse, det vet alle. Noen jenter kan du ikke glemme. Og kanskje det er farlig å bli forelsket (he he), skriver duoen i en e-post til NRK.

I musikkvideoen havner de to guttene i en ferieflørt med to jenter de møter på et busstopp. Videoen er spilt inn på Gran Canaria.

– Det var lange dager og mye jobb, men også veldig spennende og moro, forteller Marcus og Martinus.

Har fans internasjonalt

Nå har tvillingene også begynt å få et publikum utenfor landets grenser.

«Elektrisk» og «Girls» har så vidt begynt å gjøre seg gjeldende på Spotify-topplistene i Sverige, og til sommeren venter konserter i både Stockholm, Göteborg og København.

– Vi har nå fans fra hele Europa, Japan og USA. Det er jo helt sykt gøy. Fansen er like crazy i utlandet som i Norge, og det liker vi. Vi har fått møte fans fra både Sverige og Danmark, det er veldig gøy, forteller guttene.

Synger på engelsk

«I Don't Wanna Fall in Love» er Marcus og Martinus' tredje singel på engelsk, og følger tett på «Girls», som ble sluppet forrige uke, og «Heartbeat», som kom tidligere denne uka.

De nye singlene markerer også et tydelig skifte for duoen; der de tidligere sang på norsk, blir det nå engelsk for alle pengene.

– Vi har jo masse fans fra andre land, så nå skjønner de hva vi synger om, og det er jo bra. Vi har hatt og har hjelp fra en som bor i LA for at vi skal være sikker på at uttalelsen av de engelske ordene er helt riktig. Vi skyper med ham også for å prate mest mulig engelsk.

Til høsten kommer duoen med sitt andre album, med kun engelske tekster.

 • Les:

Kulturstrøm

 • Magne Furuholmen om A-ha

  A-ha skal på nytt ut på turné, ni år etter at de la ut på sin avskjedsturné og annonserte at de la bandet på hylla. I «Ukeslutt» på P2 forteller Magne Furuholmen at selv om de var enige om å legge opp da, har de blitt hentet inn av sin egen historie.

 • 300.000 besøkte bokmessen

  Bokmessen i Frankfurt, hvor Norge har vært æresgjest, er over. Opp mot 300.000 besøkende var innom i løpet av de fem dagene den varte. Norge har brukt 51 millioner kroner på å promotere norsk litteratur på messen. Litteraturfesten ble avsluttet med en fotballkamp mellom norske og tyske forfattere, en kamp Norge dessverre tapte 5–3 (NTB).

 • Bilal til Grenseløsfestivalen

  Stjernekamp-finalisten Bilal Saab kommer til Grenseløsfestivalen i Kirkenes neste år med bandet sitt Northkid. 20-åringen er det første navnet som slippes for neste års festival, skriver iFinnmark.

  Bilal Saab: Torna a Surriento
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK