Hopp til innhold

– Handler om hvor vanskelig det er med forelskelse

Suksessduoen Marcus & Martinus er klare med ny musikkvideo.

Suksessduoen med ny videopremiere.

NY VIDEO: «I Don't Wanna Fall in Love» er Marcus & Martinus' tredje singel på engelsk. Til sommeren venter konserter i Danmark og Sverige.

Nærmere 300.00 følgere på Instagram. Godt over 40 millioner avspillinger på Spotify. Et debutalbum som toppet VGs albumliste og solgte til platina.

Det er ingen tvil om at Marcus & Martinus har gjort det stort det siste året.

Nå er tvillingene fra Trofors i Nordland klare med en ny musikkvideopremiere.

Farlig forelskelse

– «I Don't Wanna Fall in Love» handler om hvor vanskelig det er med forelskelse, det vet alle. Noen jenter kan du ikke glemme. Og kanskje det er farlig å bli forelsket (he he), skriver duoen i en e-post til NRK.

I musikkvideoen havner de to guttene i en ferieflørt med to jenter de møter på et busstopp. Videoen er spilt inn på Gran Canaria.

– Det var lange dager og mye jobb, men også veldig spennende og moro, forteller Marcus og Martinus.

Har fans internasjonalt

Nå har tvillingene også begynt å få et publikum utenfor landets grenser.

«Elektrisk» og «Girls» har så vidt begynt å gjøre seg gjeldende på Spotify-topplistene i Sverige, og til sommeren venter konserter i både Stockholm, Göteborg og København.

– Vi har nå fans fra hele Europa, Japan og USA. Det er jo helt sykt gøy. Fansen er like crazy i utlandet som i Norge, og det liker vi. Vi har fått møte fans fra både Sverige og Danmark, det er veldig gøy, forteller guttene.

Synger på engelsk

«I Don't Wanna Fall in Love» er Marcus og Martinus' tredje singel på engelsk, og følger tett på «Girls», som ble sluppet forrige uke, og «Heartbeat», som kom tidligere denne uka.

De nye singlene markerer også et tydelig skifte for duoen; der de tidligere sang på norsk, blir det nå engelsk for alle pengene.

– Vi har jo masse fans fra andre land, så nå skjønner de hva vi synger om, og det er jo bra. Vi har hatt og har hjelp fra en som bor i LA for at vi skal være sikker på at uttalelsen av de engelske ordene er helt riktig. Vi skyper med ham også for å prate mest mulig engelsk.

Til høsten kommer duoen med sitt andre album, med kun engelske tekster.

  • Les:

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober