NRK Meny
Normal

Mannen bak navnet

-Navnet bare datt ned i hodet på meg forteller Harald Eriksen, mannen som kom på vinnernavnet MUGG.

Harald Eriksen

Tidligere melkebonde, nå kinomaskinist, Harald Eriksen. Her sammen med hunden Skotty.

Foto: Privat

- Da jeg hørte Finn og Bård fortelle om ideen synes jeg det hele virket litt muggent.

Les også: Navnet ble MUGG

Inspirert av kultklassiker og sopp

MUGG står for Musikken Underfundige Grim og Gru. Harald Eriksen forteller at han måtte tenke litt ekstra før han kom fram til hva MUGG egentlig skulle står for. Inspirasjonen kom fra den fransk-rumensk-russiske kultklassikeren ”Med Grimm og Gru” fra 1976 som NRK sendte på tv i jula.

- MUGG har også litt med soppinteressen min å gjøre, sier Eriksen.

300 forslag

- Vi falt fullstendig for MUGG forteller Bård Ose og Finn Tokvam. Men takker samtidig for alle de 300 forslagene som kom inn, men som ikke nådde helt opp.

Hør hvorfor sogningen Finn Tokvam gruer seg til å uttale MUGG!

Den tidligere melkebonden, nå kinomaskinisten, Harald Eriksen får altså høre navneforslaget sitt presentert hver eneste tirsdag i Norgesglasset og i Kveldsåpent, i tillegg til en muggete konkuranse på nett.

Har du skrytt mye av at PILS-gutta valgte ditt forslag?

- Nei jeg har ikke skrytt. Eller kanskje litte grann.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK