NRK Meny

Mannen bak «Inspektør Morse» er død

Forfatter Colin Dexter, som står bak bøkene om inspektør Morse, er død 86 år gammel. Dexter døde i sitt hjem i London. Forlegger Pan Macmillan opplyser at Dexter døde tirsdag i sitt hjem i Oxford utenfor London.

Dexter ble født i 1930 i Stamford i England. Han studerte klassisk litteratur ved universitetet i Cambridge, jobbet som lærer og ga senere ut en rekke bøker.

Colin Dexter - gammel mann i dress
Foto: John Stillwell / AP

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix