NRK Meny

Mannen bak «Inspektør Morse» er død

Forfatter Colin Dexter, som står bak bøkene om inspektør Morse, er død 86 år gammel. Dexter døde i sitt hjem i London. Forlegger Pan Macmillan opplyser at Dexter døde tirsdag i sitt hjem i Oxford utenfor London.

Dexter ble født i 1930 i Stamford i England. Han studerte klassisk litteratur ved universitetet i Cambridge, jobbet som lærer og ga senere ut en rekke bøker.

Colin Dexter - gammel mann i dress
Foto: John Stillwell / AP

Kulturstrøm

  • Skeptisk til bok i butikk

    Generalsekretær Tore Slaat­ta i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) er bekymret for hvilken type bøker Coop-kundene blir tilbudt på sin daglige handlerunde. – Dette er en form for ensretting som kan bli skadelig for omsetningen av breddelitteratur i Norge, sier Slaatta til Klassekampen. Tanum-direktør Karin Mundal presiserer at de er i oppstartsfasen, og at utvalget kommer til å bli bedre.

  • Skal gjenoppbygge historisk moské

    En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

    Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
    Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix