Mens vi nordmann blir blanke i øynene når den første norske jordbæra kommer i butikkene, blir pakistanerne mo i knærne når det er mangosesong. mangolassi er en perfekt sommerdrikk under steikende sol.
Matekspert Andreas Fagerheim starter gjerne dagen med noen skiver mango og litt kaffe, men blir det for varmt lager han seg fort en mangolassi.
Slik lager du mangolassi:
1 hel gul mango (må være søt)
125 ml. yoghurt naturell
125 ml. knust is
3 spiseskjeer sukker
1 blender
Del mangoen i skiver og skjær av skallet. Ha dette i en blender sammen med yoghurten, isen og sukkeret. Blandes til du har fått en luftig gul drikk. Hell mangolassien i et glass og server den straks. Gjerne med eple eller apelsinbåter som pynt på kanten av glasset.
Vil du sette et litt mer fruktig preg på den bytter du ut yoghurten med appelsinjuice. Det er også fult mulig å bruke melk istedenfor yoghurt.
Mango egner seg også godt til norskspekemat. Den serveres da i skiver sammen med spekeskinke.