Mammon slo Homeland i prisutdeling

Mammon vant prisen for både beste miniserie og beste regi under en av Asias største festivaler for tv-drama.

'Mammon' vant torsdag formiddag norsk tid to priser ved Seoul Drama Awards i Sør-Korea. Se klipp.

I konkurranse med blant annet Homeland, The Walking Dead og Sherlock stakk Mammon av med prisen for beste miniserie under Seoul International Drama Awards (SIDA).

Mammon var nominert i flere kategorier. Cecilie Mosli fikk pris for beste regi på serien.

– Det er helt rått. Jeg er helt overveldet. All ære til NRK Drama som trodde på oss og turte å gi meg jobben, og til fantastiske skuespillere med Jon og Lena og alle, og ikke minst til verdens fineste stab, sier Mosli i en pressemelding.

Seriens produsent Vegard Stenberg Eriksen var på prisutdelingen i Seoul sammen med regissør Cecilie Mosli.

– Vi er veldig stolte. Dette er en vitamininnsprøyting når vi nå begynner opptakene til sesong 2. Jeg har stor respekt for mange av konkurrentene og når en sammensatt jury av høyst respekterte bransjefolk fra hele verden setter oss øverst, skal det feires, sier produsent Vegard Stenberg Eriksen.

Det er ikke første gang en norsk serie går til topps i SIDA. I 2009 vant Hvaler den samme prisen som Mammon-gjengen kan putte i bagasjen når de reiser tilbake til Norge.

En ny sesong med åtte episoder Mammon starter innspillingen i november i år, og skal etter planen sendes i 2016.

Kulturstrøm

 • Melody Gardot til Moldejazz

  Den amerikanske låtskriveren, sangeren og pianisten Melody Gardot skal spille på sommerens Moldejazz, for første gang på ti år. I dag ble programmet for 2019 sluppet. Blant andre artister som er klare Ambrose Akinmusire, Take 6, Fatoumata Diawara, og Kaja Draksler Octet. (NTB)

  Melody Gardot på Molde Jazzfestival 2009.
  Foto: Vidar Ruud / NTB Tema
 • Riksteatret fyller 70 år

  Torsdag er det 70 år siden Riksteatret ble etablert, som en del av den kulturelle gjenreisningen av landet etter 2. verdenskrig. Teatret har som formål å fremme arbeidet med å føre dramatisk kunst ut til publikum i hele landet. I fjor så i alt 200.000 personer forestillingene. – Vi skal by på teater som gir oss som bor i dette landet opplevelser og erkjennelser som samler oss, sier Riksteatrets sjef Tom Remlov til NTB.

  Tom Remlov
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix