Dette trenger du
Bunn:
200 g smør, romtemperert
250 g sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
280 g mel
Mammas beste eplepai serveres gjerne med krem!
Fyll:
4 syrlige epler
1-2 ts kanel
Smuldrelokk:
60 g smør
60 g mel
60 g sukker, gjerne demerara rørsukker
50 g hakkede mandler
1 ts kanel
Slik gjør du
Smør en paiform, 24-26 cm, og kle den med bakepapir. Rør smør og sukker hvitt og luftig, tilsett eggene et om gangen, under stadig omrøring. Vend inn siktet mel og bakepulver.
Bre halvparten av deigen ut i formen. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver med en ostehøvel. Legg epleskivene over deigen og dryss dem med kanel. Dekk epleskivene med resten av deigen. Bland sammen smør, mel, sukker og mandler.
Fordel smuldredeigen over paien og press den lett ned.
Dryss til slutt over kanel og stek eplepaien ved 180 grader i ca. 40 minutter. Server paien varm eller kald med for eksempel krem, vanilje kesam eller is. Pisket creme fraiche med litt sukker og frøene fra en vaniljestang er også godt!