NRK Meny
Normal

Maksgrense på hytter?

Bør det innføres en maksgrense for hyttebygg på 90 kvadratmeter eller må folk få lov til å bygge så store hytter de vil? Dette er fredagens tema i Rett på med Tron Soot-Ryen og du kan delta i debatten på 815 21 031!

Kjell Inge Røkkes luksushytte på Oppdal
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Framtiden i våre hender har foreslått en maksgrense på 90 kvadratmeter for nye hytter og de vil ha ekstra dyr hyttestøm. Høyre derimot synes det er et dårlig forslag og mener dette dreier som misunnelse. Bør det bli forbudt å bygge store hytter?

Hva mener du?

Skal folk få bygge så store hytter de vil eller bør det være en maksgrense? Bli med i debatten og ring Rett på fra 12:30, fredag på telefon

815 21 031

Med oss i studio for å diskutere med lytterne møter vi Arild Hermstad fra Framtiden i våre hender og stortingsrepresentant fra Høyre, Peter Gitmark.

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema!

Hør Rett på i NRK P1 fredager kl 13:05-14:00!

 

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3