Stekt makrell står på menyen når Frederic Hauge og mannskapet ombord på Bellonabåten "Kallenika" skal spise en siste god middag før de kaster loss.
Sultent mannskap
-Nå har mannskapet jobba hardt for å få båten i stand før vi drar, så nå fortjener de et skikkelig måltid, forteller Frederic
Det er ikke bare en rett på menyen når Frederic Hauge skal fôre mannskapet sitt. Da må han gjøre det skikkelig. Dessuten påstår han at mannskapet er kresne og ikke vil ha hva som helst, dermed kan det godt hende de klager.
-Jeg er nervøs, bløffer Frederic.
Kontroll i byssa
Han virker nemlig ikke det minste nervøs der han står i den velutstyrte byssa ombord og kokkelerer. Han viser stolt frem oppvaskmaskin og manøvrerer med naturlig talent rundt i byssa.
Han har bestemt seg for å diske opp med ost, melon og serranoskinke før makrellen, og det er nok bra, for mannskapet der ute på dekk har begynt å sirkle oss inn, de er sultne.
-Det kan godt hende vi får en del sjø i morra, og da blir det ikke mye mat på dem. Kanskje vi lager litt lapskaus, men mer blir det ikke, forteller han.
Bellonabåten
Frederic Hauges element er vannet. Han elsker å være i og ved og på vannet og har gjort det hele sitt liv. Da kobler han helt ut.
Bellonabåten er en måte å komme seg rundt på. Det arbeides hardt fra båten og det er viktig.
-Man kan fort bli lei av kjedelige møter med sure folk i dress.
Etter at makrellen har blitt fordøyd og jeg har hoppet i land, drar mannskapet til sjøs igjen.
Hør innslaget her: