Hopp til innhold

Makrell til mannskapet

Frederic Hauge og hans mannskap kjemper og kjemper miljøkampen, men innimellom slagene må jo alle ha mat, og den er det Hauge selv som står for.

Menn lager mat
Foto: Ill: Helga Hem og Ane Hem / NRK

Stekt makrell står på menyen når Frederic Hauge og mannskapet ombord på Bellonabåten "Kallenika" skal spise en siste god middag før de kaster loss.

Sultent mannskap

-Nå har mannskapet jobba hardt for å få båten i stand før vi drar, så nå fortjener de et skikkelig måltid, forteller Frederic

Oppskrift
Foto: Ill: Helga Hem / NRK

Det er ikke bare en rett på menyen når Frederic Hauge skal fôre mannskapet sitt. Da må han gjøre det skikkelig. Dessuten påstår han at mannskapet er kresne og ikke vil ha hva som helst, dermed kan det godt hende de klager.

-Jeg er nervøs, bløffer Frederic.

Oppskrift
Foto: Ill: Helga Hem / NRK

Kontroll i byssa

Han virker nemlig ikke det minste nervøs der han står i den velutstyrte byssa ombord og kokkelerer. Han viser stolt frem oppvaskmaskin og manøvrerer med naturlig talent rundt i byssa.

Han har bestemt seg for å diske opp med ost, melon og serranoskinke før makrellen, og det er nok bra, for mannskapet der ute på dekk har begynt å sirkle oss inn, de er sultne.

-Det kan godt hende vi får en del sjø i morra, og da blir det ikke mye mat på dem. Kanskje vi lager litt lapskaus, men mer blir det ikke, forteller han.

Bellonabåten

Frederic Hauges element er vannet. Han elsker å være i og ved og på vannet og har gjort det hele sitt liv. Da kobler han helt ut.

Bellonabåten er en måte å komme seg rundt på. Det arbeides hardt fra båten og det er viktig.

-Man kan fort bli lei av kjedelige møter med sure folk i dress.

Etter at makrellen har blitt fordøyd og jeg har hoppet i land, drar mannskapet til sjøs igjen.

Hør innslaget her:

Frederic Hauge lager makrell - del 1

Frederic Hauge lager makrell - del 2

Helga Hem og Frederic Hauge later som de har fått fisk.
Foto: Helga Hem / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.