Hopp til innhold

Makrell til mannskapet

Frederic Hauge og hans mannskap kjemper og kjemper miljøkampen, men innimellom slagene må jo alle ha mat, og den er det Hauge selv som står for.

Menn lager mat
Foto: Ill: Helga Hem og Ane Hem / NRK

Stekt makrell står på menyen når Frederic Hauge og mannskapet ombord på Bellonabåten "Kallenika" skal spise en siste god middag før de kaster loss.

Sultent mannskap

-Nå har mannskapet jobba hardt for å få båten i stand før vi drar, så nå fortjener de et skikkelig måltid, forteller Frederic

Oppskrift
Foto: Ill: Helga Hem / NRK

Det er ikke bare en rett på menyen når Frederic Hauge skal fôre mannskapet sitt. Da må han gjøre det skikkelig. Dessuten påstår han at mannskapet er kresne og ikke vil ha hva som helst, dermed kan det godt hende de klager.

-Jeg er nervøs, bløffer Frederic.

Oppskrift
Foto: Ill: Helga Hem / NRK

Kontroll i byssa

Han virker nemlig ikke det minste nervøs der han står i den velutstyrte byssa ombord og kokkelerer. Han viser stolt frem oppvaskmaskin og manøvrerer med naturlig talent rundt i byssa.

Han har bestemt seg for å diske opp med ost, melon og serranoskinke før makrellen, og det er nok bra, for mannskapet der ute på dekk har begynt å sirkle oss inn, de er sultne.

-Det kan godt hende vi får en del sjø i morra, og da blir det ikke mye mat på dem. Kanskje vi lager litt lapskaus, men mer blir det ikke, forteller han.

Bellonabåten

Frederic Hauges element er vannet. Han elsker å være i og ved og på vannet og har gjort det hele sitt liv. Da kobler han helt ut.

Bellonabåten er en måte å komme seg rundt på. Det arbeides hardt fra båten og det er viktig.

-Man kan fort bli lei av kjedelige møter med sure folk i dress.

Etter at makrellen har blitt fordøyd og jeg har hoppet i land, drar mannskapet til sjøs igjen.

Hør innslaget her:

Frederic Hauge lager makrell - del 1

Frederic Hauge lager makrell - del 2

Helga Hem og Frederic Hauge later som de har fått fisk.
Foto: Helga Hem / NRK

Kulturstrøm

 • Furuholmen beklager stikk til norsk presse

  A-ha avlyste lørdag konserten i Oslo etter at Morten Harket fikk akutt betennelse i stemmebåndene.

  Bandmedlem Magne Furuholmen beklaget på Instagram til fansen at de måtte avlyse og skrev samtidig ironisk: «Mange takk til norsk presse som endelig skriver om turneen, uten å nevne utsolgte show og glade fans over hele verden».

  Nå beklager han stikket og sier at en fri og uavhengig presse er kritisk for at samfunnet skal fungere. «Det siste verden trenger er en ny superpriviligert, sutrende popstjerne som sier stakkars meg.»

  Magne Furuholmen utenfor den samiske paviljongen under åpningen av Venezia-biennalen 2022
  Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.