NRK Meny
Normal

Magisk Potter-park

Harry Potter får sin egen fornøyelsespark. Parken skal ha navnet "The Wizarding World of Harry Potter".

Hogwarts Castle
Foto: HANDOUT / AFP

Forfatteren av de ekstremt populære bøkene om trollmannen Harry Potter, har sagt ja til en fornøyelsespark i Florida.

 

J.K. Rowling, forfatter av bøkene om Harry Potter

J.K. Rowling, forfatter av bøkene om Harry Potter.

Foto: SETH WENIG / AP

- Planene ser utrolig spennende ut, og jeg tror ikke fansen av verken bøkene eller filmene vil bli skuffet, sier J.K. Rowling.

Parken, som skal ligge i Orlando, forventes å åpne sent i 2009 eller tidlig i 2010.

- Vi vil besøke Galvort

Parken bygges av Universal Orlando Resort og Warner Bros. Entertainment, som har tjent mer enn 3,5 milliarder dollar på filmene om trollmannen.

- Gjennom årene har vi mottatt tusenvis av brev fra fans over hele verden. Alle sier at de ønsker å besøke besøke skolen som Harry går på, og de utrolige stedene som Rawling beskriver i bøkene, sier Warner Bros. Entertainments styreformann Barry Meyer.

Pottermania

Parken kan hjelpe til med å dempe sorgen til Harry Potters fans, når den siste boken om trollmannen snart kommer i bokhandlene.

Bøkene om Harry Potter har solgt i over 320 millioner eksemplarer over hele verden, og er oversatt til 64 språk. I tillegg har alle bøkene som har blitt filmet har vært solide kioskveltere.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Harry Potter and the Deathly Hallows.

Foto: AP

Den sjuende og siste boken om Harry Potter, Harry Potter and the Deathly Hallows, kommer i juli. Alle som jobber med boken har fått ordre om ikke å røpe noe som helst innen bøkene står i butikkhyllene.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK