NRK Meny
Normal

Magisk Potter-park

Harry Potter får sin egen fornøyelsespark. Parken skal ha navnet "The Wizarding World of Harry Potter".

Hogwarts Castle
Foto: HANDOUT / AFP

Forfatteren av de ekstremt populære bøkene om trollmannen Harry Potter, har sagt ja til en fornøyelsespark i Florida.

 

J.K. Rowling, forfatter av bøkene om Harry Potter

J.K. Rowling, forfatter av bøkene om Harry Potter.

Foto: SETH WENIG / AP

- Planene ser utrolig spennende ut, og jeg tror ikke fansen av verken bøkene eller filmene vil bli skuffet, sier J.K. Rowling.

Parken, som skal ligge i Orlando, forventes å åpne sent i 2009 eller tidlig i 2010.

- Vi vil besøke Galvort

Parken bygges av Universal Orlando Resort og Warner Bros. Entertainment, som har tjent mer enn 3,5 milliarder dollar på filmene om trollmannen.

- Gjennom årene har vi mottatt tusenvis av brev fra fans over hele verden. Alle sier at de ønsker å besøke besøke skolen som Harry går på, og de utrolige stedene som Rawling beskriver i bøkene, sier Warner Bros. Entertainments styreformann Barry Meyer.

Pottermania

Parken kan hjelpe til med å dempe sorgen til Harry Potters fans, når den siste boken om trollmannen snart kommer i bokhandlene.

Bøkene om Harry Potter har solgt i over 320 millioner eksemplarer over hele verden, og er oversatt til 64 språk. I tillegg har alle bøkene som har blitt filmet har vært solide kioskveltere.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Harry Potter and the Deathly Hallows.

Foto: AP

Den sjuende og siste boken om Harry Potter, Harry Potter and the Deathly Hallows, kommer i juli. Alle som jobber med boken har fått ordre om ikke å røpe noe som helst innen bøkene står i butikkhyllene.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.