Magiske Molvær

 

Med sitt internasjonale band overgikk trompeter Nils Petter Molvær seg selv på Moldejazz onsdag

Varmen

 

Trompeteren

Trompeteren

Foto: Erling Wicklund / NRK

Musikken hadde alt - fra den lyttende stillhet til ekstasen. Med seg til Molde i år hadde Molvær sin mangeårig allierte gitar-trollmann Eivind Aarset. Spesiell samarbeidspartner for anledningen var New York-bassisten Bill Laswell, som iført fez og tunika sørget for at det kokte også i bånn. Den amerikanske trommeslager Guy Licata og den afrikanske perkusjonisten Aiyb Dieng både fargela og drev musikken til de store høyder. 

 

Lys-showet
Foto: Erling Wicklund / NRK

 

Utfordret seg selv

Nils Petter Molvær er åpenbart i stadig utvikling som trompeter. Tonen er skinnende blank med perfekt intonasjon, stadig skiftende i uttrykket. Det var en ny Nils Petter Molvær vi møtte i Bjørnsonhuset og publikums begeistring ville ingen ende ta - det ble selvsgat ekstranummer.

 

Publikum
Foto: Erling Wicklund / NRK

Hør et glimt fra konserten her

 

Kulturstrøm

 • Kulturminner på museum forfaller

  900 bygninger eid av norske museer har den dårligste tilstandsgraden bygninger kan ha. Det kommer fram i kulturrådets ferske museumsundersøkelse. Mange museer rapporterer at de trenger mer penger til å drive systematisk bygningsvern. Hva det vil koste å sette bygningene i stand er ikke presentert i rapporten.

  loft på Norsk Folkdemuseum
 • Møt heile Noregs fotballnerd

  Endre Synnes Hagerup som speler den fotballgale Nils i «Heimebane» sov over premierekvelden. Da han vakna var mobilen hans full av meldingar fra folk som hadde sett han på TV. Høyr intervjuet med han, og les saka om han her.

  Endre Synnes Hagerup
 • Fekting med lyssabel blir sport

  Det internasjonale fekteforbundet (FIE) har nå godkjent fekting med lyssabel som en offisiell konkurrerende sport. Lyssverdene kjent fra Star Wars-filmene, blir derfor en offisiell del av fektesporten, på lik linje med florett, sabel og kårde – de tre offisielle grenene innenfor fekting.

  This is a toy recreation of the Luke Skywalker and Darth Vader lightsaber duel as depicted on the or
  Foto: JD Hancock