Hopp til innhold

Magiske Molvær

 

Med sitt internasjonale band overgikk trompeter Nils Petter Molvær seg selv på Moldejazz onsdag

Varmen

 

Trompeteren

Trompeteren

Foto: Erling Wicklund / NRK

Musikken hadde alt - fra den lyttende stillhet til ekstasen. Med seg til Molde i år hadde Molvær sin mangeårig allierte gitar-trollmann Eivind Aarset. Spesiell samarbeidspartner for anledningen var New York-bassisten Bill Laswell, som iført fez og tunika sørget for at det kokte også i bånn. Den amerikanske trommeslager Guy Licata og den afrikanske perkusjonisten Aiyb Dieng både fargela og drev musikken til de store høyder. 

 

Lys-showet
Foto: Erling Wicklund / NRK

 

Utfordret seg selv

Nils Petter Molvær er åpenbart i stadig utvikling som trompeter. Tonen er skinnende blank med perfekt intonasjon, stadig skiftende i uttrykket. Det var en ny Nils Petter Molvær vi møtte i Bjørnsonhuset og publikums begeistring ville ingen ende ta - det ble selvsgat ekstranummer.

 

Publikum
Foto: Erling Wicklund / NRK

Hør et glimt fra konserten her

 

Kulturstrøm

 • Nye retningslinjer frå Riksantikvaren

  Riksantikvaren har gitt ut nye retningslinjer for installasjon av solceller på verneverdige bygningar. Det gir håp for dei som ønskjer å kombinere solenergi og kulturarv. – Detter ikkje motstridande konsept, seier sjefen i Solcellespesialisten til Fremtidens Byggenæring.

 • Amerikanske myndigheter saksøker Amazon

  USAs konkurransetilsyn FTC går til søksmål mot Amazon, som tilsynet anklager for å bruke posisjonen sin innen netthandel til å svekke konkurransen.

  Søksmålet har vært ventet lenge etter årevis med anklager om at Amazon.com og andre teknologiselskaper bruker sin dominans innen nettsøk, sosiale medier og netthandel til å hindre konkurrerende bedrifter i å senke prisene. 17 delstater er med på søksmålet. (NTB)

  Amazon-logo på bygning i Tyskland
  Foto: Michael Sohn / AP