Hopp til innhold

- Madonna er ikonisk

I regn og sol har Kent Owen og Terje Stallemo stått i kø siden klokken 07 i morges for å sikre seg de beste plassene til kveldens Madonna-konsert i Valle Hovin.

Madonna på "Sticky & Sweet"-turne
Foto: Bill Ross / AP

– Vi skal ha de beste plassene. Vi skal helt foran scenen, så langt fram at vi kan ta på henne, sier guttene ekstatisk.

Madonna-fans utenfor Valle Hovin

Madonna-fans Kent Owen (til høyre) og Terje Stallemo (til venstre) har stått i kø siden klokken 07 i morges. - Madonna er et ikon, sier de.

Foto: Pernille Amdahl / NRK

NRK møtte fansen tidligere i dag og stemningen nærmest eksploderte da Madonna satte i gang med lydprøvene, noe som fikk alle til å begynne å danse.

– Hun er fantastisk, hun kommer aldri til dabbe av, sier fansen.

Les mer: Endelig Norges tur

Les også: Rigger til Madonna-show

11 Madonna-konserter

Dette er første gang Madonna er i Norge for å spille konsert i løpet av hennes lange og begivenhetsfulle karriere. Den første konserten ble annonsert til å være 30. juli og billettene ble solgt ut på 34 minutter. Derfor ble det satt opp en ekstrakonsert til i dag, 28. juli.

Les mer: Madonna utsolgt på 34 minutter

Blodfans som Kent Owen og Terje Stallemo, nøyer seg ikke bare med én konsert.

– Vi var i Milano og i London, nå skal vi se henne her i Oslo både i dag og på torsdag, før vi reiser til Gøteborg og København for å se henne der. Innen vi er ferdige, har vi vært på 11 konserter.

– Så det var det feriebudsjettet da? spør reporter Pernille Amdahl.

– Dette er jo min ferie. Det er helt fantastisk.

Madonna

Madonna på hennes 'Sticky and sweet' turné. I alt er det 350 personer som er med på arrangementet rundt konserten.

Foto: Ricardo Moraes / AP

Hyllet Jackson

Madonna startet verdensturnéen kalt "Sticky and sweet" i London, der hun samtidig hyllet Michael Jackson.

Les mer: Madonna hyllet MJ i London

Neste uke fortsetter turneen til Tallinn i Estland, til Helsingfors og til to konserter på Nya Ullevi i Göteborg. Deretter blir det Parken i København, før byer som Praha, Budapest og Warszawa får besøk.

Et ikon

Madonna

16. august blir Madonna 51 år, men fansen er enig: Madonna holder fortsatt koken.

Foto: ANTONIO SCORZA / AFP

På spørsmål om hva det er som er så bra med Madonna, svarer guttene nærmest unisont:

– Hele dama er utrolig. Tekstene hennes, musikken, showet, alt! Hun er ikonisk.

– De som er bekymret for at Madonna ikke lenger klarer å følge med og være den artisten hun er, de har ingenting å engste seg for. Hun vil aldri gå av moten.

Scenekollaps

Turnéen "Sticky and sweet" har ikke bare vært en dans på roser for Madonna. Tidligere avlyste Madonna konserten i Marseille etter at to omkom da scenen kollapset.

Les mer: To omkom da Madonnas scene kollapset

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.