Hopp til innhold

Snakker ut hos Oprah

Det har stormet rundt popdronning Madonna etter at hun bestemte seg for å adoptere ett år gamle David fra Malawi. Nå snakker hun ut hos Oprah Winfrey.

Madonna
Foto: STEPHEN HIRD / REUTERS

Yohane Banda, faren til barnet Madonna vil adoptere
Foto: Eldson Chagara / REUTERS

Siste nytt i Madonnas omstridte adopsjon er at faren til lille David, Yohane Banda, angrer seg . Han sier ifølge nyhetsbyrået AP at han ikke visste at adopsjonen ville innebære at han ikke skulle få treffe sønnen mer. Mannen som verken kan skrive eller lese sier at han føler seg ført bak lyset.

- De fortalte meg at Madonna skulle ta hånd om min sønn, at han skulle få utdannelse og siden sendes tilbake til meg, sier Yohane Banda til Sky News.

Madonna i Malawi
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

Strenge regler

Malawi har svært strenge regler når det gjelder adopsjon, men myndighetene i landet gjorde et unntak for Madonna og hennes ektemann, og har gitt dem midlertidig adopsjonstillatelse.

Dette har flere menneskerettighetsinstitusjoner reagert på , og mener Madonna har «kjøpt» lille David ved hjelp av berømmelse og penger.

Oprah Winfrey
Foto: STEPHEN CHERNIN / AP

Sist uke kom den lille gutten fra Malawi til London, og han oppholder seg nå på Madonnas gods sammen med popstjernens to andre barn, Lourdes (9) og Rocco (6).

Snakker hos Oprah

Den mye omtalte adopsjonen blir altså tema hos Oprah Winfrey , kvinnen som nylig fikk Jennifer Aniston til å bryte den selvpålagte munnkurven og endelig uttale seg om forholdet til Vince Vaughn.

Madonnas samtale med Oprah skal spilles inn i dag, tirsdag, for så å bli sendt onsdag i USA, skriver Expressen.

(NRK/NTB)  

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.