Madonna slår tilbake

En tydelig irritert Madonna slo tilbake mot mediedekningen av hennes afrikanske adopsjon hos Oprah.

Madonna på The Oprah Winfrey Show
Foto: The Oprah Winfrey Show

Madonna sammen med sine barn
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

Hun hevdet at mediene gjør «en svært stor bjørnetjeneste» overfor alle foreldreløse afrikanske barn.Det mener hun nemlig er effekten av å gi hennes adopsjonshistorie en så intens dekning, melder NTB.

- Skam dere!

I sitt første intervju siden hun tok til seg 13 måneder gamle David Banda, ble gjort på The Oprah Winfrey Show .

Der var budskapet til folk som interesserte seg for den noe merkelige adopsjonshistorien dette:

- Skam dere for å avskrekke andre fra å gjøre det samme.

- Inngen innflytelse

Madonna feide også vekk påstander om at Brad Pitt og Angelina Jolie hadde noen som helst innflytelse på hennes beslutning om å adoptere, og sa under Oprah Winfreys talkshow - der hun gav sitt første intervju siden hun kom hjem fra Afrika - at hun ikke engang har møtt Angelina.

Hun tilføyde dessuten at hennes nye baby, David Banda, er blitt testet for en rekke sykdommer og ikke later til å være hiv-smittet, selv om hans mor og søsken alle har virussykdommen.

Har fått lovlig samtykke

Madonna sa til Oprah at hun så intervjuet som «en mulighet til å sette tingene på sin rette plass». Og at stikk i strid med historien som Yohane Banda, Davids far, har fortalt til mediene de siste dagene så har hun faktisk møtt ham i retten og fått hans lovlige samtykke til å adoptere David.

- Han var svært takknemlig for at jeg ville gi hans barn et liv, og at dersom han (David) hadde forblitt i landsbyen ville han ha måttet begrave ham på grunn av de fattige forholdene, sa Madonna i TV-innslaget.

 

Guy Richie med David Banda.
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

  

Kulturstrøm

 • Skavlan vikarierer i Gullrekka

  Fredrik Skavlan er vikar for Pernille Sørensen i årets siste episode av Nytt på nytt som sendes i morgen. Øvrige gjester er Liv Ullmann og Erik Solheim. Talkshow-verten forsvant fra gullrekka da programmet «Skavlan» i høst flyttet fra NRK til TV 2.

  Fredrik Skavlan på TV2s høstlansering
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Samisk i dronningens stall

  Tre generasjoner med samiske kunstnere skal presenteres i Dronning Sonja Kunststall fra februar. Utstillingen «Historier» inkluderer rundt 50 verk, åpner 8. februar og vil stå hele våren og sommeren, melder Kongehuset.no. Blant arbeidene som vises, blir Britta Marakatt-Labbas monumentale verk « Historja»: En 24 meter lang tekstilfrise (NTB).

  Britta Marakatt Labba sammen med eget kunstverk
  Foto: Mariela Idivuoma / NRK