Hopp til innhold

Madonna slår tilbake

En tydelig irritert Madonna slo tilbake mot mediedekningen av hennes afrikanske adopsjon hos Oprah.

Madonna på The Oprah Winfrey Show
Foto: The Oprah Winfrey Show

Madonna sammen med sine barn
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

Hun hevdet at mediene gjør «en svært stor bjørnetjeneste» overfor alle foreldreløse afrikanske barn.Det mener hun nemlig er effekten av å gi hennes adopsjonshistorie en så intens dekning, melder NTB.

- Skam dere!

I sitt første intervju siden hun tok til seg 13 måneder gamle David Banda, ble gjort på The Oprah Winfrey Show .

Der var budskapet til folk som interesserte seg for den noe merkelige adopsjonshistorien dette:

- Skam dere for å avskrekke andre fra å gjøre det samme.

- Inngen innflytelse

Madonna feide også vekk påstander om at Brad Pitt og Angelina Jolie hadde noen som helst innflytelse på hennes beslutning om å adoptere, og sa under Oprah Winfreys talkshow - der hun gav sitt første intervju siden hun kom hjem fra Afrika - at hun ikke engang har møtt Angelina.

Hun tilføyde dessuten at hennes nye baby, David Banda, er blitt testet for en rekke sykdommer og ikke later til å være hiv-smittet, selv om hans mor og søsken alle har virussykdommen.

Har fått lovlig samtykke

Madonna sa til Oprah at hun så intervjuet som «en mulighet til å sette tingene på sin rette plass». Og at stikk i strid med historien som Yohane Banda, Davids far, har fortalt til mediene de siste dagene så har hun faktisk møtt ham i retten og fått hans lovlige samtykke til å adoptere David.

- Han var svært takknemlig for at jeg ville gi hans barn et liv, og at dersom han (David) hadde forblitt i landsbyen ville han ha måttet begrave ham på grunn av de fattige forholdene, sa Madonna i TV-innslaget.

 

Guy Richie med David Banda.
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

  

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.