Hopp til innhold

Madonna må vente

Først må det avklares hvem som er barnets egentlige far.

Madonna

Madonna må belage seg på å vente en god stund før hun eventuelt får adoptere enda et barn fra Malawi.

Foto: Ho / REUTERS

Malawis høyesterett venter med sin avgjørelse i saken om superstjernen Madonnas adopsjon av et barn nummer to fra det afrikanske landet. Årsaken er uklarhet om hvem som egentlig er barnets far.

Lyttet til argumenter

Rettens ankeinstans lyttet mandag til argumenter fra advokater for en mann som hevder han er far til barnet Madonna nå ønsker å ta til seg, den tre år gamle Chifundo «Mercy» James. Deretter ble saken utsatt, uten at det ble fastsatt noen dato for neste rettsmøte.

Men mandag fastslo høyesterettsdommer Duncan Pambala at loven denne gang vil bli fulgt.

– Vi gir ikke bort barn til hvem som helst som stikker innom, uten å granske bakgrunnen deres, tilføyde høyesterettsjustitiarius Lovemore Munro.

Godt håp

Madonnas malawiske advokat Alan Chinula mente likevel at det er godt håp om at adopsjonen med tiden vil bli godkjent. Han trodde ikke at Hames Kambewa, som hevder han er Chifundos far, men innrømmer aldri å ha sett gutten, vil nå fram med sin protest.

Et kjernepunkt i saken er malawisk lovs krav om at en person som ønsker å adoptere, må være bosatt i landet i minst halvannet år før adopsjonen kan skje.

Denne regelen ble satt til side da Madonna i 2006 adopterte den malawiske gutten David Banda.

Adopter meg, ber en mann i Malawi
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Madonna fikk nei til en ny adopsjon i første rettsinstans.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)