Macklemore på Palmesus-scenen: – Jeg forventer ikke at publikum vil høre på meg

Den amerikanske rapperen Macklemore er i kveld på scenen under Palmesus-festivalen i Kristiansand. Han mener man må regne med at festivalpublikummet bråker litt.

Macklemore

Artisten Macklemore mener man må ha en annen innstilling til festivalpublikummet og bli med på festen.

Foto: STRINGER / AFP

– På festivaler vil det være mer bråk. Jeg snakker ikke like mye under konsertene på festivaler som jeg gjør ellers. Men det er en del av jobben, sier den amerikanske rapperen Macklemore.

Dagbladet har de siste ukene omtalt at både tidligere Led Zeppelin-vokalist Robert Plant og australske Kirin J. Callinan har sett seg nødt til å be det norske publikummet om «å holde kjeft». Callinan valgte også å gå av scenen på grunn av bråket.

Unni Wilhelmsen skriver i et Facebook-innlegg at Norge er beryktet for å ha et litt for snakkesalig publikum.

– Festivalene er verst

Unni Wilhelmsen

Artist Unni Wilhelmsen mener festivalpublikummet er aller verst når det kommer til støy under konsertene.

Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix

– Jeg setter strek når din frihet til å snakke og bråke under konserten, ødelegger for de andre som er stille og er der for å få med seg hva som skjer på scenen, sier artist Unni Wilhelmsen til NRK.

Hun sier at det har vært et problem med bråk fra publikum i alle 25 år hun har stått på scenen, men at det spesielt er på festivalene det er verst.

– Det er helt greit at man ikke liker meg som artist på en festivalscene, men ikke ødelegg for alle de andre som faktisk er der for å høre på meg spille.

– Støynivå og alkohol går hånd i hånd

Macklemore, eller Ben Haggerty som er hans egentlig navn, mener det handler om hvilke forventninger man som artist har til konserten.

– Om jeg går ut på scenen og forventer at alle skal høre på meg hele tiden, også gjør de ikke det, vil jeg bli frustrert.

Han tror støynivået og mengden alkohol publikum har fått i seg går hånd i hånd, og mener man må ta festivalpublikummet for det de er.

– Jeg skal gå ut der, spille mine hitsanger og ha det gøy. Jeg forventer ikke at publikum vil høre på meg snakke.

Kulturstrøm

 • Banal, men nydelig popmusikk

  P3s musikkprodusent Ruben Gran anbefaler Taylor Swifts blodferske låt «Soon You’ll Get Better» i ukas musikkanbefalinger. Den amerikanske artisten slapp albumet «Lover» i dag. Det er hennes første på to år og har høstet gode kritikker fra blant annet Rolling Stone og Variety.

  FILE PHOTO: Taylor Swift performs at the iHeartRadio Wango Tango concert in Carson
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters
 • Myhre skyver Nesbø ned frå toppen

  Linnéa Myhres fjerde roman «Meg, meg, meg» går rett inn på førsteplass på bestselgerlista for skjønnlitteratur. Jo Nesbøs «Kniv» rykker dermed ned på andreplass etter ti veker på toppen, melder Bok365. Les NRKs bokmelding av «Meg, meg, meg» her.

  Tiden Norsk Forlag åpner bokhøsten 2019.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hardt og enkelt fra Vaular

  Det spørs om singelen blir en kioskvelter. Men til gjengjeld er dette en elegant drivende elektronisk beat med lekre detaljer hvorpå rapperen gjør det han gjør best. «To minutter» er en feit og ukomplisert raplåt. Det holder det, mener NRK P3s anmelder, og gir en femmer på terningen.

  Lars Vaular
  Foto: Sara Angelica Spilling