Macca må ut med en kvart milliard

Etter en skilsmissestrid som har vart siden 2006 må Sir Paul McCartney ut med 25 millioner pund.

Heather Mills

Heather Mills ankommer High Court i London for å høre rettens avgjørelse i skilsmisseoppgjøret med Paul McCartney. Beatles-stjernen må betale ekskona 250 millioner kroner.

Foto: STEPHEN HIRD / REUTERS

Den to år lange skilsmissestriden mellom Sir Paul McCartney og Heather Mills er over. Beatles-stjernen må betale ekskona om lag 250 millioner kroner.

- Ja, det er over, sa Mills da hun kom ut av High Court i London mandag.

Skilsmissestrid siden 2006

Hun fortalte videre at dommeren har avgjort at McCartney skal betale henne nærmere 25 millioner britiske pund, eller rundt 255 millioner kroner.

Partene har ligget i skilsmissestrid etter bruddet i 2006, og de to klarte ikke å komme fram til en minnelig ordning etter fem dagers forhandlinger i februar.

Dermed ble det opp til en dommer å avgjøre hvor stor del av Sir Pauls formue som skulle gå til Mills.

Sir Paul McCartney

Sir Paul McCartney sammen med advokat Fiona Shackleton ved High Court i London. Skilsmisseoppgjøret mellom McCartney og Heather Mills ble avgjort mandag.

Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

- Glad det er over

Mills krevde opprinnelig hele 125 millioner pund fra sin tidligere ektemann, men fastslo likevel at hun var fornøyd med utfallet av striden.

- Jeg er så glad for at dette er over, og dette var til slutt et utrolig resultat som kan sikre min egen og min datters fremtid, sa Mills utenfor rettslokalet da hun kjentgjorde innholdet i beslutningen.

- Vi er svært, svært fornøyde, tilføyde 40-åringen overfor en horde av journalister som ventet utenfor rettslokalet.

McCartney ga ingen kommentarer til pressen etter domstolsbeslutningen.

Mills varslet også at hun vil anke avgjørelsen om å gjøre dommen offentlig, angivelig fordi dette setter datterens sikkerhet i fare.

Ikke rekord

Paul McCartney (65) giftet seg med modellen og aktivisten Mills i 2002. I 2003 fikk de datteren Beatrice.

Dommeren fant at McCartney har en formue på 400 millioner pund. Det ble ikke funnet beviser for at han besitter verdier for 800 millioner pund, slik det tidligere har vært anslått, ifølge sakens dommer.

Skilsmisseeksperter har tidligere spekulert på om Mills kunne få så mye som 60 millioner pund i skilsmisseoppgjøret.

Men etter avgjørelsen mandag innehar forretningsmannen John Charman fremdeles «rekorden», ettersom han i fjor måtte punge ut med 48 millioner pund til ekskona.

Kulturstrøm

 • Soloartister med bandkarriere

  Begge prøvde seg som soloartister i tillegg til å være frontfigurer av to av tidenes største band, The Rolling Stones og Queen. Radioprogrammet P.I.L.S. tar for seg historien til Mick Jagger og Freddie Mercury.

  I denne utgåva av P.I.L.S. med Finn Tokvam og Bård Ose handlar det om då Mick Jagger og Freddie Mercury, frontfigurane i The Rolling Stones og Queen, begge prøvde seg som popartistar midt på 1980-talet.
 • Sinne over kvinner i krigsspill

  I et av verdens mest populære krigsspill får du blant annet stå på ski i «Slaget om Narvik» og sabotere Rjukan-anlegget. Men spillbare kvinnelige karakterer får blodet til å koke hos spillere.

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP