Game of Thrones-forfatteren må skrive raskere

Forfatteren bak bøkene som har blitt til TV-serien «Game of Thrones» sier at han må skrive raskere for å unngå at serien tar igjen bøkene.

Game of Thrones

Tyron Lannister, spilt av Peter Dinklage, er blant karakterene som er med videre i sesong tre av «Game of Trones». Produsentene bak serien vil lage åtte sesonger av den populære serien.

Foto: HBO

Forfatteren George R.R. Martin (64), som står bak bokserien «Song of Ice and Fire», har gjort det vanskelig for seg selv.

Interessen for fantasyserien han har skapt er enorm. Bøkene selger i bøtter og spann, og har dannet grunnlaget for HBOs TV-serie «Game of Thrones», som er en massiv seer- og kritikersuksess. Alt dette er vel og bra.

Skrivepress

George R. R. Martin

Forfatteren bak «Song of Ice and Fire», George R.R. Martin, kjenner på et voldsomt skrivepress for å få ferdig bokserien.

Foto: Alberto E. Rodriguez / Afp

Problemet hans er at han lider under et voldsomt press for å få ferdig alle de sju planlagte bøkene i serien. Ikke bare er leserne utålmodige, men i tillegg er det nå en viss frykt for at TV-serien skal ta igjen Martin.

Produsenten bak kritiker- og seersuksessen «Game of Thrones» sier nå at han ønsker å få laget hele åtte sesonger av TV-serien, ifølge Screenrant.

Og om ikke Martin får opp tempoet på skrivingen, risikerer man at nye sesonger av «Game of Thrones» blir satt på vent – eller at serien ikke får en god avslutning.

George R.R. Martin har brukt hele 22 år på å få ferdig de fem bøkene som er gitt ut. Spesielt de to siste bøkene har gått tregt, og den femte boka, «A Dance With Dragons», brukte Martin fem år på å ferdigstille.

Martin sier til Mashable at han føler presset om å øke tempoet på skrivingen. Og han sier at ting ikke akkurat blir enklere av at han hele tiden blir minnet på dette presset.

– Jeg ser ikke lokomotivet ennå, men jeg kjenner vibrasjonene i togskinnene, sier Martin.

Kan ikke love noen ting

HBO har akkurat begynt å sende sesong tre av «Game of Thrones», og varsler nå – ikke overraskende – at en tiepisoders sesong fire også vil bli laget. Tanken er å lansere en ny sesong hvert år.

De to første sesongene er basert på de to første bøkene til Martin, mens sesong tre er basert på handlingen i første halvdel av den tredje boka, i «Song of Ice and Fire»-serien, ved navn «A Storm of Swords».

Martin er nå travelt opptatt med å skrive ferdig bok seks og sju.

– De to siste bøkene tok veldig lang tid å få ferdig, så jeg håper «The Winds of Winter» (bok seks) vil gå raskere. Men jeg kan ikke love noen ting. Jeg fant ut for lenge siden at det er lett å miste motet når man ser på den enorme oppgaven som ligger foran meg. Man har bare lyst til å gi opp og heller spille dataspill, sier han.

Spinoffserie vurderes

Martin har blitt plaget av utålmodige fans som har spammet bloggen hans med kommentarer om at han aldri i verden får fullført livsprosjektet sitt.

– Jeg prøver å ikke bry meg om det. 99 prosent av mine fans er fantastiske. Det at folk ser fram til de kommende bøkene er et luksusproblem.

Dersom TV-serien tar igjen skrivingen til Martin, er det spekulert i om HBO vil lage en spin-off-TV-serie, basert på Martins univers, som tar for seg hva som skjedde i «Game of Thrones»-verdenen før første sesong.

Sesong tre har blitt godt tatt imot av amerikanske tv-seere etter sesongpremieren på søndag. Antall seere økte fra forrige sesongpremiere, og til sammen har 6,7 millioner seere fått med seg første episode.

Kulturstrøm