Lindstrøm må konkurrere mot seg selv

Hans-Peter Lindstrøm møter seg selv i døra under Spellemann. Produsenten og musikeren er nominert to ganger i samme kategori, og har dermed dobbelt så store sjanser for å stikke av med en pris.

Lindstrøm / Slow Supreme

Hans-Peter Lindstrøm er en ettertraktet produsent. Nå får han betalt for innsatsen i Spellemann-nominasjoner.

Foto: Promo, Foto: Promo

Lindstrøm sitter som vanlig opptatt i studioet sitt da NRK.no ringer. Han har ikke fått med seg den rause nomineringen og blir overrasket over å finne navnet sitt to ganger i elektronika-kategorien.

– Jøss, det var da rart. Dette var jeg på ingen måte forbredt på, men det var jo veldig hyggelig å få en dobbelnominasjon. Sjansen har vel aldri vært større for å få en Spellemann-pris, humrer han.

Usikker på deltagelse

Han har tidligere vunnet tre priser og vært nominert to ganger uten å vinne. Spellemann foregår i år i Stavanger, men selv om arrangementet skjer i musikerens hjemlige trakter, er ikke Hans-Peter Lindstrøm helt overbevist om at det vil være lurt av ham å være tilstede.

– De gangene jeg har vært ute og reist har jeg vunnet pris, mens da jeg har sittet i salen har jeg ikke vunnet. Men jeg regner med at jeg kommer til å ta sjansen allikevel ettersom jeg er nominert to ganger, analyserer han.

Lindstrøm ga ut et album i hver ende av året, så derfor er både Six Cups Of Rebel og Smalhans med i priskampen. Den tredje nominerte i elektronika-kategorien er Mungolian Jetset. Duoen består av Knut Sævik og Pål «Strangefruit» Nyhus, som er gode venner av Hans-Peter Lindstrøm.

– Det blir jo nesten tullete å konkurrere ettersom vi kjenner hverandre så godt, men Knut og Paul har gitt ut et glimrende album, så de fortjener virkelig å vinne.

Få nominasjoner

Med kun tre nominerte, hvorav en er nominert to ganger, kan man kanskje sette et spørsmålstegn ved helsetilstanden til norske elektronika. Men Lindstrøm mener at den i høyeste grad er levende, selv om Spellemannsprisen kanskje gir inntrykk av noe annet.

– Elektronika-prisen er ikke den mest omtalte og sendes vel heller ikke på TV, så det er ikke sikkert alle ser det bryet verdt å sende inn nominasjoner.

– Dessuten er ikke albumformatet så vanlig blant elektronika-artister, så det er nok en grunn til at det ikke er så mange kandidater. Musikkbransjen har jo vært i endring, så det kan jo være at hele Spellemannsprisen bør forandres, spekulerer Lindstrøm.

Kulturstrøm

  • Lill Lindfors (79) ut på turné

    Den finsk-svenske jazz- og folkartisten fyller 80 år i 2020 og feirer med jubileumsturné oppkalt etter en av sine mest kjente sanger. «Musik ska byggas utav glädje»-turnéen starter allerede 1. desember i Stockholm. Lindfors har vært artist i 58 år.

  • Dette kostar dei nye ordførerkjeda

    Ved årsskiftet skal 109 kommunar bli til 43 og 13 fylke blir til seks. Det betyr eit gullår for alle gull- og sylvsmedane som får jobb med å laga dei nye ordførarkjeda. Investeringane varierer frå 60.000 til 300.000

  • Forsøkte å stjele Rembrandt-maleri

    En innbruddstyv forsøkte å stjele to Rembrandt-malerier på Dulwich Picture Gallery i London, ifølge Independent. Da politiet ankom, sprayet mannen en offiser med et ukjent stoff. Mannen slapp unna, men fikk ikke med seg maleriene.