Lindstrøm må konkurrere mot seg selv

Hans-Peter Lindstrøm møter seg selv i døra under Spellemann. Produsenten og musikeren er nominert to ganger i samme kategori, og har dermed dobbelt så store sjanser for å stikke av med en pris.

Lindstrøm / Slow Supreme

Hans-Peter Lindstrøm er en ettertraktet produsent. Nå får han betalt for innsatsen i Spellemann-nominasjoner.

Foto: Promo, Foto: Promo

Lindstrøm sitter som vanlig opptatt i studioet sitt da NRK.no ringer. Han har ikke fått med seg den rause nomineringen og blir overrasket over å finne navnet sitt to ganger i elektronika-kategorien.

– Jøss, det var da rart. Dette var jeg på ingen måte forbredt på, men det var jo veldig hyggelig å få en dobbelnominasjon. Sjansen har vel aldri vært større for å få en Spellemann-pris, humrer han.

Usikker på deltagelse

Han har tidligere vunnet tre priser og vært nominert to ganger uten å vinne. Spellemann foregår i år i Stavanger, men selv om arrangementet skjer i musikerens hjemlige trakter, er ikke Hans-Peter Lindstrøm helt overbevist om at det vil være lurt av ham å være tilstede.

– De gangene jeg har vært ute og reist har jeg vunnet pris, mens da jeg har sittet i salen har jeg ikke vunnet. Men jeg regner med at jeg kommer til å ta sjansen allikevel ettersom jeg er nominert to ganger, analyserer han.

Lindstrøm ga ut et album i hver ende av året, så derfor er både Six Cups Of Rebel og Smalhans med i priskampen. Den tredje nominerte i elektronika-kategorien er Mungolian Jetset. Duoen består av Knut Sævik og Pål «Strangefruit» Nyhus, som er gode venner av Hans-Peter Lindstrøm.

– Det blir jo nesten tullete å konkurrere ettersom vi kjenner hverandre så godt, men Knut og Paul har gitt ut et glimrende album, så de fortjener virkelig å vinne.

Få nominasjoner

Med kun tre nominerte, hvorav en er nominert to ganger, kan man kanskje sette et spørsmålstegn ved helsetilstanden til norske elektronika. Men Lindstrøm mener at den i høyeste grad er levende, selv om Spellemannsprisen kanskje gir inntrykk av noe annet.

– Elektronika-prisen er ikke den mest omtalte og sendes vel heller ikke på TV, så det er ikke sikkert alle ser det bryet verdt å sende inn nominasjoner.

– Dessuten er ikke albumformatet så vanlig blant elektronika-artister, så det er nok en grunn til at det ikke er så mange kandidater. Musikkbransjen har jo vært i endring, så det kan jo være at hele Spellemannsprisen bør forandres, spekulerer Lindstrøm.

Kulturstrøm

  • «Ja, vi elsker» blir nasjonalsong

    Onsdag gjer Stortinget vedtak om å lovfeste at «Ja, vi elsker» er Noregs nasjonalsong. Det er venta at forslaget blir samrøystes vedteke. Noreg, Storbritannia og Sverige er dei einaste landa i verda som ikkje har ein lovfesta nasjonalsong.

  • «Notre-Dame» mest populære søk

    «Notre-Dame», «Vy» og «Hva er en sjaman» er blant dei mest populære norske Google-søka i år. Det viser statistikk frå Google. Oversikta baserer seg på kva søkeord som har auka mest frå 2018.

  • Cosby fekk avslått ankesak

    Bill Cosby nådde ikkje fram i forsøket på å få gjort om dommen han sonar for seksuelle overgrep. Ankedomstolen i Pennsylvania avviste tysdag alle dei åtte ankepunkta hans. Ein talsmann for Cosby seier dei vurderer å anke til USAs høgsterett.