NRK Meny
Normal

Må betale for NRK 3

Mange kabel-TV-abonnenter kommer ikke til å få inn den nye tv-kanalen NRK 3 /NRK Super som kommer i løpet av året. Grunnen er at det ikke er plass til flere kanaler i det analoge nettet til Canal Digital.

NRK

MÅ BETALE: NRK 3 vil kun være tilgjengelig i de digitale TV-pakkene. Det betyr at seerne må kjøpe ny dekoder og et ekstra abonnement utover det mange som bor i blokker og borettslag i dag har inkludert i husleien.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I desember utvider NRK-familien med en ny TV-kanal. NRK 3 blir en underholdningskanal med film, serier, musikk og humor. På dagtid vil NRK sende barne-TV og kalle seg NRK Super.

NRK kommer ikke til å ta ekstra betalt for det nye tilbudet, men det vil kabelselskapene Get og Canal Digital gjøre.

 

- Kun tilgjengelig digitalt

- NRK vil ikke være en del av den analoge grunnpakken, sier administrerende direktør i Canal Digital, Svein Erik Davidsen, til Dagsavisen.

- Hvorfor får ikke deres abonnenter kanalen NRK3/NRK Super gratis i deres grunnpakke?

- NRK 3 er en kanal som er etablert i forbindelse med overgangen til digital distribusjon. Dermed blir ikke NRK 3 tilgjengelig i det analoge bakkenettet. På alle TV-plattformer må man ha en digital dekoder for å få inn nye TV-kanaler, det er sånn det er.

Sigurd Sandvin

- IKKE ET PROBLEM: Sigurd Sandvin er markeds- og kommunikasjonssjef i NRK. Han mener det ikke er problematisk at folk må betale for en NRK-kanal.

Foto: NRK / NRK

Kanalen vil altså kun være tilgjengelig i de digitale TV-pakkene. Det betyr at seerne må kjøpe ny dekoder og et ekstra abonnement utover det mange som bor i blokker og borettslag i dag har inkludert i husleien.

200 000 abonnenter må betale ekstra

Dette betyr at rundt 200 000 abonnenter må betale ekstra for å få inn NRK 3/NRK Super.

Sigurd Sandvin er markeds- og kommunikasjonssjef i NRK. Han mener ikke at Canal Digital plikter å levere allmennkringkasterkanalene gratis til abonnentene deres.

- Vi vil selvsagt at våre kanaler skal være mest mulig tilgjengelige til en rimeligst mulig pris, men vi legger oss ikke opp i hvordan kabelselskapene priser sine pakker.

- Ikke problematisk

- Er det ikke et problem for NRK at folk som allerede betaler lisens, må ut med ekstra penger for å få NRK 3 og NRK Super?

- Dette er en valgfrihet for kundene, og det er frivillig om man vil betale kabelselskapene for dette. De har et alternativ som er gratis utenfor, sier Sandvin.